Tanév-előkészítő  értekezlet

A testnevelő tanárok tanév-előkészítő-értekezletének helye: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium / atlétikai csarnok / Ideje: 2014. augusztus 28. / csütörtök /  8.30    Részletes program egyeztetés alatt.

 

Tanévzáró titkári értekezlet

Július 9-én Budapesten tartotta tanévet értékelő megyei titkári értekezletét a Magyar Diáksport Szövetség. Rádics Balázs ügyvezető igazgató a megyék felé irányuló, növekvő anyagi támogatás lehetőségéről számolt be. A diákolimpiai versenyrendszert illetően távlati célként e versenyrendszer teljes körű egészségfejlesztési iskolai programba való illesztését fogalmazta meg. Tilinger Balázs, a diákolimpiai osztály vezetője értékelésében kitért a Magyar Diáksport Napja rendezvényre is, melyen 21 Tolna megyei iskola vett részt az elmúlt tanévben. Elhangzott még, hogy a versenyekre való elektronikus nevezés módja változatlan marad a 2014-2015-ös tanévben. Az új tanévben kettő országos döntő házigazdája lesz Tolna megye:
Floorball kispályás: I., II., III., IV., V., VI. korcsoport,
Paks, 2015. január 17-18.
Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia V-VI. korcsoport,
Dombóvár, 2015. március 21.


20 éves a HORFER Serleg Kft.

Június 23-án Budapesten a Magyar Sport Házában ünnepelte 20. születésnapját a szekszárdi székhelyű HORFER Serleg Kft. Az ünnepségre a Tolna Megyei Diáksport Tanács is meghívást kapott, hiszen szinte a kezdetektől korrekt munkakapcsolatban vagyunk: a Tolna megyei diákolimpiai versenyrendszer érmeit, illetve az év végi, országos diákolimpiákon eredményesen szerepelő sportolók díjait hosszú évek óta a HORFER Serlegtől szerezzük be. Örömünkre szolgál, hogy a 2013-2014-es tanévhez kapcsolódóan ez a cég biztosította országos szinten az érmeket a megyei döntőkön, az országos elődöntőkön és országos döntőkön is. Bízunk benne, hogy jó kapcsolatunk még sokáig megmarad. Boldog születésnapot HORFER Serleg!

Tolnai megyei érmek Debrecenből

A hét végén a Debrecenben rendezett"kis iskolák diákolimpiája" országos döntőjével befejeződött a 2013-2014-es tanév versenysorozata, melyen szép Tolna megyei sikerek születtek. A leány kézilabda mezőnyének állandó résztvevője a Kocsola. Schmidtné Pintér Valéria tanítványai a döntőig meneteltek, ott egy színvonalas mérkőzésen 17:14-re kikaptak a Nádasdtól, így ezüstéremmel zártak. Örvendetes, hogy Juhos Diána az országos döntő legjobb játékosa különdíját is megkapta. Az atlétika is hozott megyénknek érmet: a IV. korcsoportos fiúk mezőnyében a 800 méteres síkfutás versenyszámában a várdombi Pap Endre a dobogó legfelső fokára állhatott. A fiú labdarúgás 16 csapatos mezőnyében az Aparhant 6. helyen végzett, a csapat játékosa, Sárközi János 15 találatával az országos döntő gólkirálya lett. Gratulálunk!Tisztújító közgyűlés a Tolna
Megyei Diáksport Tanácsnál


Június 17-én Szekszárdon a Városi Sport és Szabadidőközpontban 49 Tolna megyei általános és középiskola képviseletével zajlott a megyei diáksport tanács tisztújító közgyűlése. A közgyűlés egyhangú szavazással fogadta el az elnökség szakmai beszámolóját, a felügyelő-bizottság beszámolóját, a 2013-évi költségvetési beszámolót, majd a 2014-évi költségvetési tervet. Ezt követően a tisztújításra került sor, melynek eredménye:
Elnök: Kozmann György
Titkár: Földesi Gyula
Elnökségi tagok: Balaskó László, Kilián Zsolt, Németh József, Poór József, Zalakovics Gábor, Völgyi István, Scherer Tamás, Scheidler Géza, Deák István, Klem Zsolt
Felügyelő bizottság elnöke: Dárdai Ferenc, tagjai Huszárikné Böröcz Zsófia, Schéfer István
Fegyelmi biztos: Nagy István
A megválasztott tisztségviselők mandátuma 4 évre szól.

Bronzérmes a Dienes

Befejeződött Pécsett a III. korcsoportos labdajátékok összevont országos döntője, ahol komoly szekszárdi siker született. Már a IV. korcsoportos országos döntőbe jutás is bravúrnak számított, végül Debrecenben 5. helyen végzett a leány kosárlabda csapat. Most Pécsett ettől nagyobbat álmodtak Stierné Jankovics Mária tanárnő tanítványai, a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A bronzéremért folyó mérkőzés egyébként nem volt izgalmaktól mentes, hiszen az a miskolci Fráter György Gimnázium volt az ellenfél, amelytől a csoportmérkőzések során 15 ponttal kikapott a Dienes.A tét megsokszorozta Liszkai Rebekáék erejét, - akit az "All Star" csapatba szavaztak - és a vezetésből a végére is maradt egy "kevés". Végeredmény: 52:51 a Dienes Javára. Gratulálunk!A pécsi bronzérmes csapatA Debrecenben 5. helyen végzett a leány kosárlabda csapat.

Tolna megyei atlétikai érmek

Befejeződtek az általános iskolai korosztályok számára rendezett országos döntők Budapesten, ahol három Tolna megyei érem született: a III. korcsoportban Fekete Gergő / Babits Szekszárd / 155-tel holtversenyben ezüstérmes magasugrásban, ugyanitt Németh Mátyás János / Dienes Szekszárd / 152-vel 4. Máté Fanni / Baka Szekszárd / 60,44-el ezüstérmes a IV. korcsoport kislabdahajítás versenyszámában. Az utolsó versenynap is hozott szép Tolna megyei eredményt: a IV. korcsoport leány összetett csapatversenyben a Tamási Oktatási Nevelési Intézmény 3682 ponttal a dobogó harmadik fokára állhatott. Ebben a korosztályban az egyéni összetettben Kapás Tekla  / Garay Ált. Isk. Szekszárd / 896 ponttal 6.
A versenyzőknek és felkészítőiknek gratulálunk!

Deák István tanár úr kitüntetése

Május 29-én Budapesten tartotta éves küldöttgyűlését a Magyar Diáksport Szövetség. Balogh Gábor elnök úr beszámolójában hangsúlyozta, hogy a szervezet költségvetése lényegesen nagyobb mozgásteret biztosít az előző évekhez viszonyítottan, mely lehetővé teszi a megyei szervezetek tevékenységének korábbiakhoz képest nagyobb arányú segítését is. Ezen a fórumon kerültek átadásra a Magyar Diáksport Szövetség által adományozott Diákokért Emlékplakett elismerések. Tolna megyéből Deák István tanár úr, az őcsényi általános iskola pedagógusa érdemelte ki ezt az országos kitüntetést. A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnöksége nevében  köszönjük a tanár úr munkáját. Kívánjuk, hogy tanítványaival még sok diákolimpiai sikernek örülhessenek a jövőben!

Bronzérmes a Szent Orsolya Katolikus IskolaközpontMájus 30-án Dombóváron rendeztük a 2013-2014-es tanévhez kapcsolódó utolsó diákolimpiai versenyünket. A III. korcsoportos fiú kosárlabda diákolimpia országos elődöntőjét a jó játékerőt képviselő kaposvári Zrínyi Ilona Általános Iskola nyerte. Ezüstérmes lett az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola. A házigazda Szent Orsolya Katolikus Iskolaközpont második, bronzéremért folyó mérkőzése 40 pont különbségnél befejeződött. Negyedik helyen a székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola végzett.

 

Testnevelők találkozása

 

Mintegy húsz testnevelő kolléga döntött úgy, hogy az év végi forgatagban időt szakít arra, hogy kötetlen formában, baráti közegben ossza meg nézeteit a világról, arról a szakterületről, amelyben a sportszakemberek
dolgoznak. Az Ónodi-házaspár pincehelyi rezidenciája iszonytató mennyiségű és minőségű munkáról "mesél". Egy emberöltő munkája, amely szinte naponta megerősítést igényel létrehozóitól.  Talán e számunkra nagyon nehezen felfogható, temérdek befektetett energia sugallja: ki-ki a maga helyén még képes szunnyadó energiák mozgósítására!

Tolnai "aranyeső" Budapesten

A hét végén Budapesten az Ikarusz-pályán került megrendezésre a középiskolai korosztály atlétikai diákolimpia országos döntője, ahol 5 bajnoki címet szereztek Tolna megyei sportolók : az V. korcsoportban Ludwig Róbert / Cikádor Bátaszék / 110 m gáton, Tóth Lili Anna / Illyés Dombóvár/ 1500 méteren, a VI. korcsoportban Erdélyi Zoltán Tibor / I. Béla Szekszárd/ hármasugrásban, Tóth Virág / Illyés Dombóvár / 800 méteren és 1500 méteren. A bajnoki címek mellett további érmes helyezések: Erdélyi Zoltán Tibor távolugrásban ezüstérmes,mögötte Trucza Márk / Petőfi Bonyhád/ bronzérmes, Kun- Szabó Pálma / Petőfi Bonyhád/ magasugrásban 2. Ugyancsak ezüstérmes Gergely Gréta /Petőfi Bonyhád/ rúdugrás, míg Lafferthon Viktória / Petőfi Bonyhád / bronzérmes szintén rúdugrás versenyszámában. A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!

Regionális Triatlon Bajnokság Szekszárdon

A Dynamic Triatlon Club Szekszárd regionális triatlon bajnokságot- egyben diákolimpiát "A" és "B" kategóriában- rendezett a megyeszékhelyen 2014. június 7.-én, melynek helyszíne a Szekszárdi Családbarát Strand-és Élményfürdő, illetve az Atlétikai Centrum volt. A részletes eredmények itt olvashatók!


Országos elődöntők Tolna megyében

Május 19-én Tamásiban rendeztük a III. korcsoportos fiú kézilabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét, ahol a Hunyadi János Általános Iskola Hőgyész ezüstérmet szerzett. Harmadik helyen zárt a Deák Ferenc Általános Iskola III. korcsoportos leány röplabda csapata a május 20-ai paksi elődöntőben. Kevesebb szerencséje volt a Baka István Általános Iskola III. korcsoportos leány kézilabda csapatának. A május 22.-én Szekszárdon rendezett elődöntő harmadik helyért folyó mérkőzésén 1 góllal kikapott a Balogh Beatrix- 170-szeres válogatott, olimpiai ezüstérmes sportoló-által "dirigált" Marcali Általános Iskolától, így negyedik lett. Több sikerünk született a nem Tolna megyei elődöntőkön: a PTE Gyakorló Szekszárd III. korcsoportos leány kosárlabda csapata ezüstérmes lett Kecskeméten, míg a Dienes Valéria Általános Iskola Szekszárd- a IV. korcsoport után- a III. korcsoportos leányokkal a fővárosban harcolta ki az országos döntőben való indulás jogát. Komoly bravúr!Éles József mesteredző, volt világválogatott kézilabdázó, sokszoros magyar válogatott játékos Veszprémi kézisulijának  csapata mögött a Hőgyészi Hunyadi János Általános Iskola III. korcsoportos fiú kézilabda csapata a Tamásiban rendezett országos elődöntőn a II. helyen végzett.

Atlétika napközi Szekszárdon

Az általános iskolai korosztály számára idén is megrendezésre kerül az atlétika napközi. Ideje: 2014. június 30-tól  július 5-éig. Helye: Szekszárd, Atlétikai Centrum A rendezők-  Szekszárdi AK SE és Sportélmény Alapítvány-  mindenkit szeretettel várnak!

Tolna megyei érmek a labdajátékok országos elődöntőiben

Tamásiban rendeztük a IV. korcsoportos leány kézilabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét, ahol a házigazda bronzéremmel zárt. Az IV. korcsoportos fiú kézilabda balatonboglári elődöntőjében a simontornyai Vak Bottyán Általános és Gimnázium csapatának sikerült az ezüstérmet megszerezni. Szintén ezüstérmes lett a Pakson rendezett IV. korcsoportos röplabda országos elődöntőben a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola fiú csapata. Komoly sikert ér el Szombathelyen a Dienes Valéria Általános Iskola IV. korcsoportos leány kosárlabda csapata: Vas és Veszprém megye bajnokait legyőzve jutott a diákolimpia debreceni országos döntőjébe. Valamennyi csapat felkészítőinek gratulálunk!


A kézilabdában szerepelt csapatok

A paksi rendezvényen készült

VIII. Suli Kupa Horgászverseny

Gyönyörű környezetben, a Szálkai-tónál töltött el egy szép napot 12 Tolna megyei iskola 4 fős horgász-csapata. Szülők, pedagógusok és gyerekek hódoltak együtt szenvedélyüknek. A csapatversenyt Dunaszentgyörgy nyerte, második helyen Bonyhád, a harmadik helyen pedig Bölcske végzett. A remek halászlé elfogyasztása után ismét megfogalmazódott a gondolat: jövőre találkozzunk a IX. Suli-Kupán.

 

Dombóvári érmek Gödöllőről

A gödöllői reptér 17. alkalommal volt helyszíne a mezei futóverseny országos döntőjének, ahol komoly dombóvári sikerek születtek. Tóth Lili Anna (Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár) az V. korcsoportban országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett. Testvére, Tóth Virág (Illyés Dombóvár) sem adta" sokkal lejjebb", a VI. korcsoportban bronzérmes lett. Ezüstérmet szerzett a Szent Orsolya Iskolaközpont IV. korcsoportos leány csapata: Reizinger Dóra, Strijk Johanna, Tamás Nóra, Boros Dorka, Antalffy Zita. Várteleki Richárd (Szent Orsolya Dombóvár) a III. korcsoportban 4. lett, a IV. korcsoportban Szemerei Levente (Gyakorló Szekszárd) 7., Pap Endre (Várdomb) 9. Ugyancsak 9. lett a VI. korcsoportban Halmai Balázs. (Garay Szekszárd) Az Illyés Gyula Gimnázium VI. korcsoportos leány csapata 4. helyen zárt. ( Tóth Virág, Besenyei Emőke, Szabó Vanda Alexa, Szollár Csenge).
A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!

 

 

Országos elődöntők
Szekszárdon és Bonyhádon


Április 2-án a Garay János Gimnáziumban rendeztük az V. korcsoportos leány kosárlabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét, ahol a komoly játékerőt képviselő PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium győzte le a házigazdát. Április 4-én a Bonyhádi Városi Sportcsarnok volt a helyszíne annak a fiú V. korcsoportos  röplabda diákolimpia országos elődöntőnek, ahol a sorrend:
1. Kecskemét Műszaki Szakközépiskola,
2: Táncsics Mihály Gimnázium Kaposvár,
3: Szent László Középiskola Perczel Mór Tagintézmény Bonyhád.

560 induló a mezei
diákolimpia megyei döntőjén


Remek időjárási feltételek és a bonyhádi kollégáknak köszönhetően kiválóan előkészített pálya várta az utóbbi évek egyik legnépesebb mezőnyét. Örömünkre szolgált, hogy a városi iskolák mellett számos olyan "kis iskolával" találkozhattunk, akik első alkalommal versenyeztek megyei döntőn. Ki kell emelni a dombóvári Szent Orsolya Iskolaközpont teljesítményét, mely intézmény minden általános iskolai korcsoportban- leányoknál és fiúknál- is megnyerte a csapatversenyt. Kérjük a kollégákat, hogy az országos döntőn való részvételi szándékot szíveskedjetek jelezni március 31-éig . / III-IV-V-VI. korcsoport 1-2. helyezett csapatok és 1-4. helyezett egyéni versenyzők vonatkozásában/

Országos döntőben bronzérmes az Őcsény


A dombóvári országos elődöntő megnyerése után újabb bravúrt produkált Deák István tanár úr csapata. A Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia III-IV. korcsoportos országos döntőjében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva Őcsény a harmadik helyen végzett. A nyolc csapatos országos döntőben az Illyés Gimnázium Dombóvár 7. lett, míg a középiskolai korosztályban országos
döntőben 6. a Szenyéri Zoltán tanár úr által felkészített dombóvári csapat. Köszönjük a kollégáknak és a tanulóknak, hogy olimpiatörténeti vetélkedésben Tolna megyei sikereknek örülhetünk!

Tolna megyei sikerek az
asztalitenisz diákolimpia országos döntőjében


A Budapesten, a nem igazoltak számára rendezett országos döntőben komoly sikereink születtek a III-IV. korcsoportban: a Hunyadi János Általános Iskola Báta fiú csapata - Balogh Tamás és Hegedűs Zsolt- országos bajnoki címet szerzett, emellett Balogh Tamás egyéniben 2. helyen végzett, Zsolnai Beatrix - Sztáray Mihály Gimnázium Tolna- bronzérmes lett. Faddi Korina- Várdomb-Alsónána- az I-II. korcsoportban 7. helyen végzett. A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!

 

Mező Ferenc szellemi diákolimpia országos elődöntő Dombóváron


Március 16-án Dombóváron a Belvárosi Általános Iskola aulájában rendeztük a III-IV. korcsoportos szellemi diákolimpia egyik országos elődöntőjét. 5 megye 11 csapata versengett az országos döntőbe jutásért. A Tolna megyei csapatok kiválóan szerepeltek, hiszen a Deák István tanár úr által felkészített Őcsény megnyerte az elődöntőt, míg Szenyéri Zoltán tanár úr csapata az Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár bronzérmes lett, így mindkét iskolánk bejutott a március 23-án, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőbe. Az eredményhirdetés után sokan egy fényképen akartak szerepelni Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnokkal. A verseny jegyzőkönyve itt letölthető!


Nagy Gábor tanár úr elismerése


A Művészetek Palotája volt a helyszíne annak az ünnepségnek, ahol az Új Európa Alapítvány által adományozott MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át nyolc példaértékű munkát végző pedagógus, közöttük Nagy Gábor tanár úr, a paksi Energetikai Szakközépiskola testnevelő tanára. Gratulálunk a tanár úrnak, munkájához további sikereket kívánunk! A díjátadó sajtóközleménye itt olvasható!

B-33 Kosárlabda országos elődöntő Szekszárdon


8 fiú és 6 leány csapat részvételével a Városi Sport-és Szabadidőközpontban rendeztük a III-IV. korcsoportos B-33 kosárlabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét. A Tolna megyei csapatok becsülettel küzdöttek, Zomba a fiúknál és a leányoknál is negyedik, míg a Garay János Általános Iskola fiú csapata az ötödik helyen végzett. Részletes eredmények a mellékletben találhatók.


 

Díjazott a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium

A Magyar Tudományos Akadémia volt a helyszíne annak az ünnepségnek, ahol a Magyar Diáksport Szövetség azt a 12-12 alap-és középfokú tanintézetet díjazta, amelyek az előző tanévhez kapcsolódó diákolimpiai versenyrendszerben a legeredményesebbek voltak. A középiskolák között a Petőfi 8. helyen végzett. A példaértékű munkához és eredményekhez gratulálunk!

 

Testnevelők továbbképzése


A Magyar Diáksport Szövetség ingyenes, akkreditált, 30 pontot érő továbbképzést biztosít "Az iskolai testnevelés az egészségfejlesztésben: módszertani megújulás és egységes fizikai fittségmérés /NETFIT / a gyakorlatban" címmel. Az oktatás helyszineiről és a jelentkezés módjáról itt található további információ!

 

Tolna Megye Legjobb Sportolója 2013


A Tolna Megyei Önkormányzat, valamint a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége február 13-án Szekszárdon a Vármegyeháza Dísztermében rendezte meg Tolna Megye Legjobb Sportolója 2013 díjátadó ünnepségét, ahol 26 sportág 61 sportolója és 43 edzője részesült elismerésben 2013-évi kimagasló sporteredményeiért.


 

Magyarország Jó tanulója-Jó Sportolója 2013.


Felhívjuk a tisztelt kollégák figyelmét, hogy megjelent a Magyarország Jó Tanulója-Jó Sportolója pályázati kiírás. A benyújtás határideje: 2014.február 14. A részletek a mellékletekben találhatók (kiírás, jelentkezési lap).

Bronzérmes a I. Béla Gimnázium


A Tolna Megyei Diáksport Tanács január 23-26-án Pakson rendezte a VI. korcsoportos kosárlabda diákolimpia országos döntőjét. A mások által is sikeresnek minősített rendezvényen az I. Béla Gimnázium leány csapata bronzérmet szerzett, míg a fiúk versenyében a sérült játékosokat nélkülöző ESZI a nyolcadik helyen zárt. A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnöksége nevében tisztelettel köszönjük mindazok munkáját, akik közreműködésükkel hozzájárultak az országos döntő színvonalas megrendezéséhez.

 

Röplabda országos elődöntők
Pakson és Bonyhádon


Január 15-én Pakson, 16-án Bonyhádon rendeztük a VI. korcsoportos röplabda diákolimpia egy-egy országos elődöntőjét. Végeredmény a leányoknál:
1. Munkácsy Kaposvár, 2. Babits Pécs, 3. Tatabánya Integrált, 4. Balogh Antal Paks. Fiúknál:1. Hild Dunaújváros, 2. Babits Pécs, 3. Munkácsy Kaposvár, 4. Szent László Perczel Tagintézmény Bonyhád.
Tolna megyei csapataink becsülettel teljesítettek az erős mezőnyben. Érdekesség, hogy az elődöntő  győztesei képviselik Magyarországot áprilisban a Portugáliában rendezendő középiskolai világjátékokon.


 

Országos elődöntőn ezüstérmes a
Simontornya

Január 8-án Simontornyán rendeztük a VI. korcsoportos fiú kézilabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét. Az első mérkőzésen a házigazdák 23:18-ra legyőzték az orosházi Táncsics Gimnáziumot. A döntőben a komoly játékerőt képviselő Integrált Szakközépiskola Tatabánya volt az ellenfél. Sokáig a hazaiak  vezettek, a vendégek csak a véghajrában tudták maguk javára fordítani a mérkőzést, az eredmény 19: 16 a Tatabánya javára. Így a végeredmény: 1. Integrált Szakközépiskola Tatabánya, 2. Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium Simontornya, 3: Táncsics Mihály Gimnázium Orosháza, 4. Dugonics András Piarista Gimnázium Szeged.


 

Floorball diákolimpia országos elődöntő Pakson

December 20-án az ESZI Sportcsarnokban került megrendezésre az V. és VI. korcsoportos floorball diákolimpia egyik országos elődöntője. Az V. korcsoportból első helyen a paksi Deák Ferenc Általános Iskola, másodikon a Vak Bottyán Gimnázium, míg a VI. korcsoportból az ESZI jutott a januári, Komáromban rendezendő országos döntőbe.

 

Évértékelő összejövetel a Kerekes
Tenisz Centrumban

Szösszenetért ide kattints!

Diáksportolók díjazása

December 10-én a szekszárdi Garay János Gimnázium Díszterme adott otthont annak az ünnepségnek, melyen a Tolna Megyei Diáksport Tanács ismerte el azon diáksportolók teljesítményét, akik a 2012-2013-as diákolimpiák országos döntőiben 1-3. helyezést értek el. Ez 18 sportág 314 sportolóját jelentette. A megyei közgyűlés nevében Dr. Pálos Miklós alelnök úr gratulált az eredményekhez. Hangsúlyozta: komoly értéket képvisel az a hagyomány, hogy a Tolna Megyei Diáksport Tanács 1992-óta ünnepélyes keretek között emlékezik meg a diákolimpiai sikerekről.

A képre kattintva az ünnepségen készült felvételek megtekinthetők!

 

 

 

Új helyen a Tolna Megyei Diáksport Tanács

Tájékoztatjuk a kollégákat, hogy október 7-étől megváltozott a Tolna Megyei Diáksport Tanács elérhetősége. Az új cím: Szent László Középiskola Székhely Intézmény, 7100 Szekszárd, Széchenyi utca 2-14. A diáksport részére rendelkezésre álló iroda a kollégium földszintjén található. A központi telefonszám
74-529-333, a diáksport az 1111-es melléken érhető el.
Földesi Gyula titkár mobilszáma változatlan: 20-463-1401
új e-mail címe:

foldesigyula60@gmail.com

 

 

 

 

Csábrák János tanár úr kitüntetése

Egy ember életében különösen fontos állomás, amikor munkáját az a közeg ismeri el, amelyben él és dolgozik. Bonyhád Város Önkormányzati Képviselő Testülete Csábrák János tanár úrnak "Boros Dezső Díjat" adományozott kiemelkedő testnevelő tanári tevékenysége és az atlétika sportágban végzett edzői munkássága elismeréseként.Tolna megye diáksport társadalma nevében is gratulálunk a tanár úrnak, munkájára, szakmai segítségére még sokáig szeretnénk számítani és építeni!

 

 

 

Bonyhádra került a "Christián László Vádordíj"

 
Október 9-én a Puskás Ferenc Stadionban került megrendezésre az atlétikai csapatbajnokság a középiskolai korosztály számára, ahol a fiúk összesített versenyét a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium nyerte,2-3-4. helyen holtversenyben a szekszárdi I. Béla Gimnázium végzett a váci Boronkayval és a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziummal. A fiúk magasugró versenyszámában 2. lett az I. Béla Gimnázium 1,7875-tel, a távolugrásnál pedig kettő Tolna megyei csapat állt a dobogó 1.és 2. helyén. Országos diákolimpiai bajnok az I. Béla Gimnázium 6,1325-tel, ezüstérmes a Petőfi 5,96-tal. A kiemelkedő eredményekhez gratulálunk.Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség október 11-ére hirdette meg a Magyar Diáksport Napját, melyre több mint négyszáz iskola jelentkezett, közöttük 18 Tolna megyei intézmény. Az elvárt kategóriában csak a 2013 méter teljesítése szerepelt. A képek a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola rendezvényén készültek, ahol az iskola apraja-nagyja részt vett a futáson, majd osztályok közötti kötélhúzásra került sor. Délután floorball mérkőzésekkel zárult a testnevelő kollégák- Nagy István, Klemné Koleszár Ildikó -  által koordinált, a gyerekek által élvezett sportnap. 

Testnevelő tanároknak a kötött munkaidő és a
diákolimpia kapcsolatáról


A Magyar Diáksport Szövetség megkeresésére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is megerősítette, hogy a Diákolimpia versenyein való részvétel beleszámít a 32 órás munkaidőbe. A KLIK tájékoztató levele a mellékletben található.

 

Pontrangsor
 
Tagdíjbefizetések
 
 
 

 

 

 

 

 

 

vissza a lap tetejére