Dombóvári érmek Gödöllőről

A gödöllői reptér 17. alkalommal volt helyszíne a mezei futóverseny országos döntőjének, ahol komoly dombóvári sikerek születtek. Tóth Lili Anna (Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár) az V. korcsoportban országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett. Testvére, Tóth Virág (Illyés Dombóvár) sem adta" sokkal lejjebb", a VI. korcsoportban bronzérmes lett. Ezüstérmet szerzett a Szent Orsolya Iskolaközpont IV. korcsoportos leány csapata: Reizinger Dóra, Strijk Johanna, Tamás Nóra, Boros Dorka, Antalffy Zita. Várteleki Richárd (Szent Orsolya Dombóvár) a III. korcsoportban 4. lett, a IV. korcsoportban Szemerei Levente (Gyakorló Szekszárd) 7., Pap Endre (Várdomb) 9. Ugyancsak 9. lett a VI. korcsoportban Halmai Balázs. (Garay Szekszárd) Az Illyés Gyula Gimnázium VI. korcsoportos leány csapata 4. helyen zárt. ( Tóth Virág, Besenyei Emőke, Szabó Vanda Alexa, Szollár Csenge).
A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!

Új generáció- új
szemléletek és utak a sporttehetség fejlesztésében


A Magyar Tehetségépítő Szervezetek Szövetsége, valamint a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium a fenti címmel tudásfórumot szervez. Ideje: 2014. április 15. ( kedd ) 15.00-18.00 A fórumon való részvétel ingyenes, a limitált részvétel miatt április 11-éig az schgesa@gmail.com email-címen szükséges regisztrálni. A részletes program itt olvasható!

VIII. Domaine Gróf Zichy Utcai Futóverseny Szekszárdon


A rendező Sportélmény Alapítvány  idén is megrendezi immár hagyományos utcai futóversenyét. Kiemelendő, hogy a  mostani versenyen az általános iskolai korosztály mellett az V-VI. korcsoport 1-6. helyezettjei is díjazásra kerülnek. A rendezvény ideje: 2014. április 26. / szombat /   15.00 óra. Helyszín ( versenyközpont): Szekszárd, Garay tér. Részletes versenykiírás a mellékletben található. Mindenkit sok szeretettel várnak a rendezők!

Országos elődöntők
Szekszárdon és Bonyhádon


Április 2-án a Garay János Gimnáziumban rendeztük az V. korcsoportos leány kosárlabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét, ahol a komoly játékerőt képviselő PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium győzte le a házigazdát. Április 4-én a Bonyhádi Városi Sportcsarnok volt a helyszíne annak a fiú V. korcsoportos  röplabda diákolimpia országos elődöntőnek, ahol a sorrend:
1. Kecskemét Műszaki Szakközépiskola,
2: Táncsics Mihály Gimnázium Kaposvár,
3: Szent László Középiskola Perczel Mór Tagintézmény Bonyhád.

VIII.  SULI- KUPA horgászverseny

A Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége és a Tolna Megyei Diáksport Tanács idén is megrendezi a SULI-KUPA horgászversenyt. Ideje: 2014. április 26. / szombat / Helye: Szálka, Iszapoló-tó Nevezési határidő: április 22. A rendezők tisztelettel hívják és várják az általános iskolák csapatait. A verseny részletes kiírása itt megtekinhető!.

560 induló a mezei
diákolimpia megyei döntőjén


Remek időjárási feltételek és a bonyhádi kollégáknak köszönhetően kiválóan előkészített pálya várta az utóbbi évek egyik legnépesebb mezőnyét. Örömünkre szolgált, hogy a városi iskolák mellett számos olyan "kis iskolával" találkozhattunk, akik első alkalommal versenyeztek megyei döntőn. Ki kell emelni a dombóvári Szent Orsolya Iskolaközpont teljesítményét, mely intézmény minden általános iskolai korcsoportban- leányoknál és fiúknál- is megnyerte a csapatversenyt. Kérjük a kollégákat, hogy az országos döntőn való részvételi szándékot szíveskedjetek jelezni március 31-éig . / III-IV-V-VI. korcsoport 1-2. helyezett csapatok és 1-4. helyezett egyéni versenyzők vonatkozásában/

Országos döntőben bronzérmes az Őcsény


A dombóvári országos elődöntő megnyerése után újabb bravúrt produkált Deák István tanár úr csapata. A Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia III-IV. korcsoportos országos döntőjében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva Őcsény a harmadik helyen végzett. A nyolc csapatos országos döntőben az Illyés Gimnázium Dombóvár 7. lett, míg a középiskolai korosztályban országos
döntőben 6. a Szenyéri Zoltán tanár úr által felkészített dombóvári csapat. Köszönjük a kollégáknak és a tanulóknak, hogy olimpiatörténeti vetélkedésben Tolna megyei sikereknek örülhetünk!

Tolna megyei sikerek az
asztalitenisz diákolimpia országos döntőjében


A Budapesten, a nem igazoltak számára rendezett országos döntőben komoly sikereink születtek a III-IV. korcsoportban: a Hunyadi János Általános Iskola Báta fiú csapata - Balogh Tamás és Hegedűs Zsolt- országos bajnoki címet szerzett, emellett Balogh Tamás egyéniben 2. helyen végzett, Zsolnai Beatrix - Sztáray Mihály Gimnázium Tolna- bronzérmes lett. Faddi Korina- Várdomb-Alsónána- az I-II. korcsoportban 7. helyen végzett. A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!

Kedves Kollégák!

Sok szeretettel várunk Benneteket, a 2014 április 4-én megrendezésre kerülő Kanizsai Dorottya Úszóversenyen Bátaszéken. Sajnos egy  - a tanárikart érintő - program miatt kényszerültünk eltérni az előzetesen bejelentett időponttól. Ezért elnézéseteket kérem! A verseny kiírását és nevezési lapját a mellékletben találjátok. Sporttársi Üdvözlettel: Nagy Ákos 06-30-266-1235

 

Mező Ferenc szellemi diákolimpia országos elődöntő Dombóváron


Március 16-án Dombóváron a Belvárosi Általános Iskola aulájában rendeztük a III-IV. korcsoportos szellemi diákolimpia egyik országos elődöntőjét. 5 megye 11 csapata versengett az országos döntőbe jutásért. A Tolna megyei csapatok kiválóan szerepeltek, hiszen a Deák István tanár úr által felkészített Őcsény megnyerte az elődöntőt, míg Szenyéri Zoltán tanár úr csapata az Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár bronzérmes lett, így mindkét iskolánk bejutott a március 23-án, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőbe. Az eredményhirdetés után sokan egy fényképen akartak szerepelni Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnokkal. A verseny jegyzőkönyve itt letölthető!


Nagy Gábor tanár úr elismerése


A Művészetek Palotája volt a helyszíne annak az ünnepségnek, ahol az Új Európa Alapítvány által adományozott MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át nyolc példaértékű munkát végző pedagógus, közöttük Nagy Gábor tanár úr, a paksi Energetikai Szakközépiskola testnevelő tanára. Gratulálunk a tanár úrnak, munkájához további sikereket kívánunk! A díjátadó sajtóközleménye itt olvasható!

B-33 Kosárlabda országos elődöntő Szekszárdon


8 fiú és 6 leány csapat részvételével a Városi Sport-és Szabadidőközpontban rendeztük a III-IV. korcsoportos B-33 kosárlabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét. A Tolna megyei csapatok becsülettel küzdöttek, Zomba a fiúknál és a leányoknál is negyedik, míg a Garay János Általános Iskola fiú csapata az ötödik helyen végzett. Részletes eredmények a mellékletben találhatók.


Elektronikus nevezés igénye ismét


Egy korábbi időpontban már felhívtuk a figyelmet, hogy az iskolák elektronikus nevezésekben nyújtott aktivitásának komoly anyagi vonzata van a megyék Magyar Diáksport Szövetség általi támogatásában, abban is a versenyrendszer segítését illetően. Ezért kérjük ismételten a testnevelő kollégák közreműködését, hogy a tanév hátralévő versenyeire-  illetve elektronikus nevezés nélkül már lezajlott középiskolai selejtezők, város-városkörnyéki diákolimpiai versenyek esetében is-  szíveskedjetek a nevezést mielőbb megtenni. A nevezések nagyságrendjéből adódó támogatást kizárólag  a diáksport-bizottságok által szervezett versenyek rendezésére szeretnénk felhasználni.

Díjazott a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium

A Magyar Tudományos Akadémia volt a helyszíne annak az ünnepségnek, ahol a Magyar Diáksport Szövetség azt a 12-12 alap-és középfokú tanintézetet díjazta, amelyek az előző tanévhez kapcsolódó diákolimpiai versenyrendszerben a legeredményesebbek voltak. A középiskolák között a Petőfi 8. helyen végzett. A példaértékű munkához és eredményekhez gratulálunk!

III. Wallacher Ákos Emlékverseny


A Sportélmény Alapítvány harmadik alkalommal rendezi meg a Wallacher Ákos emlékére kiírt városi terembajnokságot. A verseny helye: Szekszárd, Garay János Általános Iskola / Zrínyi u. 78. / Ideje: 2014. március 15. / szombat / 9.00 óra. A részletes versenykiírás a mellékletben található.

Testnevelők továbbképzése


A Magyar Diáksport Szövetség ingyenes, akkreditált, 30 pontot érő továbbképzést biztosít "Az iskolai testnevelés az egészségfejlesztésben: módszertani megújulás és egységes fizikai fittségmérés /NETFIT / a gyakorlatban" címmel. Az oktatás helyszineiről és a jelentkezés módjáról itt található további információ!

 

Tolna Megye Legjobb Sportolója 2013


A Tolna Megyei Önkormányzat, valamint a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége február 13-án Szekszárdon a Vármegyeháza Dísztermében rendezte meg Tolna Megye Legjobb Sportolója 2013 díjátadó ünnepségét, ahol 26 sportág 61 sportolója és 43 edzője részesült elismerésben 2013-évi kimagasló sporteredményeiért.


Bemutató-óra Kaposszekcsőn


A testnevelés munkaközösség január 30-án tartotta harmadik foglalkozását, melyre a tankerület valamennyi iskálájának testnevelést tanító kollégája hivatalos volt. A bemutatót Ockenfusz Enikő, a Belvárosi Általános Iskola testnevelő tanára tartott. A nagyszerűen felépített óra játékai, speciális bemelegítő gyakorlatai az elsajátítandó torna elemek helyes végrehajtásának előkészítését, rávezető gyakorlatait mutatták be. A korábbi foglalkozásokon Ferenczi Imre a Kölyök atlétika, míg Halmai Balázs a kosárlabda előkészítésének tárgykörében tartottak bemutatót.
Szerencsés volna, ha a dombóvári példa más tankerületekben is jellemző lenne.


Magyarország Jó tanulója-Jó Sportolója 2013.


Felhívjuk a tisztelt kollégák figyelmét, hogy megjelent a Magyarország Jó Tanulója-Jó Sportolója pályázati kiírás. A benyújtás határideje: 2014.február 14. A részletek a mellékletekben találhatók (kiírás, jelentkezési lap).

Bronzérmes a I. Béla Gimnázium


A Tolna Megyei Diáksport Tanács január 23-26-án Pakson rendezte a VI. korcsoportos kosárlabda diákolimpia országos döntőjét. A mások által is sikeresnek minősített rendezvényen az I. Béla Gimnázium leány csapata bronzérmet szerzett, míg a fiúk versenyében a sérült játékosokat nélkülöző ESZI a nyolcadik helyen zárt. A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnöksége nevében tisztelettel köszönjük mindazok munkáját, akik közreműködésükkel hozzájárultak az országos döntő színvonalas megrendezéséhez.

XXX. Pataki József Emléktúra Óbánya


Február 15-én XXX. alkalommal kerül megrendezésre a Pataki József Emléktúra. A rendező Tolna Megyei Természetbarát Szövetség emellett bronzjelvényes és ifjúsági túravezető képzést indít február 22-től.  Részletes információk a mellékletekben. ( Mellékletek: Dr. Pataki József emléktúra kiírása, Bronzjelvényes túravezetői tanfolyam kiírása, jelentkezési lap.)


Röplabda országos elődöntők
Pakson és Bonyhádon


Január 15-én Pakson, 16-án Bonyhádon rendeztük a VI. korcsoportos röplabda diákolimpia egy-egy országos elődöntőjét. Végeredmény a leányoknál:
1. Munkácsy Kaposvár, 2. Babits Pécs, 3. Tatabánya Integrált, 4. Balogh Antal Paks. Fiúknál:1. Hild Dunaújváros, 2. Babits Pécs, 3. Munkácsy Kaposvár, 4. Szent László Perczel Tagintézmény Bonyhád.
Tolna megyei csapataink becsülettel teljesítettek az erős mezőnyben. Érdekesség, hogy az elődöntő  győztesei képviselik Magyarországot áprilisban a Portugáliában rendezendő középiskolai világjátékokon.


 

Országos elődöntőn ezüstérmes a
Simontornya

Január 8-án Simontornyán rendeztük a VI. korcsoportos fiú kézilabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét. Az első mérkőzésen a házigazdák 23:18-ra legyőzték az orosházi Táncsics Gimnáziumot. A döntőben a komoly játékerőt képviselő Integrált Szakközépiskola Tatabánya volt az ellenfél. Sokáig a hazaiak  vezettek, a vendégek csak a véghajrában tudták maguk javára fordítani a mérkőzést, az eredmény 19: 16 a Tatabánya javára. Így a végeredmény: 1. Integrált Szakközépiskola Tatabánya, 2. Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium Simontornya, 3: Táncsics Mihály Gimnázium Orosháza, 4. Dugonics András Piarista Gimnázium Szeged.


III. Boros Dezső Emlékverseny Sorozat

Az Atlétikai Club Bonyhád és a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium idén is meghirdeti a Boros Dezső Emlékversenyt. A 2002-2004-es korosztályt megszólító versenysorozatra január 11-én, február 22-én és március 8-án kerül sor. Az Atlétikai Club Bonyhád  emellett téli felkészülési ranglista versenysorozatot is hirdet. Részletes információk a mellékletekben találhatók.


Floorball diákolimpia országos elődöntő Pakson

December 20-án az ESZI Sportcsarnokban került megrendezésre az V. és VI. korcsoportos floorball diákolimpia egyik országos elődöntője. Az V. korcsoportból első helyen a paksi Deák Ferenc Általános Iskola, másodikon a Vak Bottyán Gimnázium, míg a VI. korcsoportból az ESZI jutott a januári, Komáromban rendezendő országos döntőbe.

Tolna megyei testnevelők adatbázisa

A Magyar Diáksport Szövetség 2014. februárjában térítés mentes akkreditált továbbképzést indít. A szervező minden testnevelő tanárt és testnevelést tanító kollégát szeretne megszólítani, ezáltal valamennyi Tolna megyei intézményt bevonni a képzésbe. Tisztelettel kérjük a kollégák segítségét a mellékelt adatlap január 6-áig történő visszaküldésével.
E-mail: foldesigyula60@gmail.com
Az együttműködést a Tolna Megyei Diáksport Tanács elnöksége nevében köszönjük!

Évértékelő összejövetel a Kerekes
Tenisz Centrumban

Szösszenetért ide kattints!

Diáksportolók díjazása

December 10-én a szekszárdi Garay János Gimnázium Díszterme adott otthont annak az ünnepségnek, melyen a Tolna Megyei Diáksport Tanács ismerte el azon diáksportolók teljesítményét, akik a 2012-2013-as diákolimpiák országos döntőiben 1-3. helyezést értek el. Ez 18 sportág 314 sportolóját jelentette. A megyei közgyűlés nevében Dr. Pálos Miklós alelnök úr gratulált az eredményekhez. Hangsúlyozta: komoly értéket képvisel az a hagyomány, hogy a Tolna Megyei Diáksport Tanács 1992-óta ünnepélyes keretek között emlékezik meg a diákolimpiai sikerekről.

A képre kattintva az ünnepségen készült felvételek megtekinthetők!

Elektronikus nevezés igénye


A Magyar Diáksport Szövetség 2013.december végén összesíti az egyes megyék iskoláinak elektronikus nevezéseit. A nevezések mennyiségének nagyságrendje határozza meg majd a megyei támogatásokat. Ezért tisztelettel kérjük a kollégák segítségét abban, hogy a 2013-2014-évi diákolimpiai versenyekre még idén szíveskedjetek az elektronikus nevezést eszközölni.

 

 

Új helyen a Tolna Megyei Diáksport Tanács

Tájékoztatjuk a kollégákat, hogy október 7-étől megváltozott a Tolna Megyei Diáksport Tanács elérhetősége. Az új cím: Szent László Középiskola Székhely Intézmény, 7100 Szekszárd, Széchenyi utca 2-14. A diáksport részére rendelkezésre álló iroda a kollégium földszintjén található. A központi telefonszám
74-529-333, a diáksport az 1111-es melléken érhető el.
Földesi Gyula titkár mobilszáma változatlan: 20-463-1401
új e-mail címe:

foldesigyula60@gmail.com

 

 

A Tolna megyei Asztalitenisz Szövetség közleménye


A 2013/14 évi Diák-kupa versenysorozat II. fordulóját Tolna város Asztalitenisz termében rendeztük.  A versenyen 22 fő leány és 34 fő fiú  versenyző vett részt. Eredmények, a verseny állása itt megtekinthető!
Tájékoztatjuk a résztvevőket, hogy a verseny III. fordulóját 2013. december 14-én /szombat/ Bonyhádon, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Tornacsarnokban rendezzük meg.

 

 

Csábrák János tanár úr kitüntetése

Egy ember életében különösen fontos állomás, amikor munkáját az a közeg ismeri el, amelyben él és dolgozik. Bonyhád Város Önkormányzati Képviselő Testülete Csábrák János tanár úrnak "Boros Dezső Díjat" adományozott kiemelkedő testnevelő tanári tevékenysége és az atlétika sportágban végzett edzői munkássága elismeréseként.Tolna megye diáksport társadalma nevében is gratulálunk a tanár úrnak, munkájára, szakmai segítségére még sokáig szeretnénk számítani és építeni!

 

 

 

Bonyhádra került a "Christián László Vádordíj"

 
Október 9-én a Puskás Ferenc Stadionban került megrendezésre az atlétikai csapatbajnokság a középiskolai korosztály számára, ahol a fiúk összesített versenyét a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium nyerte,2-3-4. helyen holtversenyben a szekszárdi I. Béla Gimnázium végzett a váci Boronkayval és a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziummal. A fiúk magasugró versenyszámában 2. lett az I. Béla Gimnázium 1,7875-tel, a távolugrásnál pedig kettő Tolna megyei csapat állt a dobogó 1.és 2. helyén. Országos diákolimpiai bajnok az I. Béla Gimnázium 6,1325-tel, ezüstérmes a Petőfi 5,96-tal. A kiemelkedő eredményekhez gratulálunk.Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség október 11-ére hirdette meg a Magyar Diáksport Napját, melyre több mint négyszáz iskola jelentkezett, közöttük 18 Tolna megyei intézmény. Az elvárt kategóriában csak a 2013 méter teljesítése szerepelt. A képek a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola rendezvényén készültek, ahol az iskola apraja-nagyja részt vett a futáson, majd osztályok közötti kötélhúzásra került sor. Délután floorball mérkőzésekkel zárult a testnevelő kollégák- Nagy István, Klemné Koleszár Ildikó -  által koordinált, a gyerekek által élvezett sportnap. 

Asztalitenisz

A Tolna Megyei Asztalitenisz Szövetség 2013-14 évi DIÁK-KUPA versenysorozat versenykiírását itt olvashatjátok! A nevezési lap is innen elérhető! Tájékoztatok mindenkit, hogy a II. és III. forduló helyszínére még tart az egyeztetés, a végleges helyszínt az I. forduló eredményeinek közzétételekor tesszük közzé. Minden versenyzőnek sikeres szereplést kívánunk!
Tolna megyei Asztalitenisz Szövetség Elnöksége

Coca-Cola Cup

A Magyar Labdarúgó Szövetség és a Coca-Cola az új tanévhez kapcsolódóan is meghirdeti a Coca-Cola Cup labdarúgó tornát középiskolai korosztály számára. A versenykiírás, valamint a megyei koordinátor - Simon Ferenc úr - elérhetőségei a mellékletben találhatók.

2013-2014- évi
diákolimpia versenykiírás

Tájékoztatjuk a kollégákat, hogy az új tanévhez kapcsolódó versenykiírás könyv formájában megjelent, amelyet minden Tolna megyei alap-és középfokú tanintézet számára szeretnénk biztosítani. A versenykiíráshoz a Tolna Megyei Diáksport Tanács jelenlegi székhelyén- Szekszárd, Szent István tér 11-13. 2.emelet 211. - illetve szeptember 27-után a diáksport bizottságok elnökeinél lehet hozzájutni.

Elektronikus nevezés a diákolimpiákra, tagdíj kérdése

 Tájékoztatjuk a kollégákat, hogy a szeptemberben rendezendő duatlon, valamint ügyességi csapatbajnokságra való elektronikus nevezés korábbi gyakorlata marad. A belépés után az új tanév tanulólétszámát kell rögzíteni, az adatokban történt változásokat megtenni,-SAJÁT ADAT MÓDOSÍTÁSA- menüpontnál- majd a nevezés eszközölhető. Mivel az elektronikus nevezésnek ettől a tanévtől anyagi vonzata van,- a megyék attól függően kapnak támogatást, hogy iskoláik milyen aktivitással neveznek elektronikusan- ezért is kérjük a testnevelő kollégák segítségét. Szerencsés lenne szeptember végéig valamennyi sportágban megtenni a nevezéseket azzal a kiegészítéssel, hogy a Tolna Megyei Diáksport Tanács megmarad a korábbi gyakorlatnál: a nevezés a megyei döntő időpontjáig megengedett. Tagdíj: a Klebelsberg tankerületekhez tartozó intézmények esetében nincs teendő. Egyéb iskolák vonatkozásában a mellékelt adatlapot kérjük számunkra visszaküldeni, szervezetünk számlát küld, utalást csak ezt követően szükséges eszközölni, melynek végső határideje: 2013.október 31. Mértéke pedig: 50 ft/ tanuló/év

Testnevelő tanároknak a kötött munkaidő és a
diákolimpia kapcsolatáról


A Magyar Diáksport Szövetség megkeresésére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is megerősítette, hogy a Diákolimpia versenyein való részvétel beleszámít a 32 órás munkaidőbe. A KLIK tájékoztató levele a mellékletben található.

 

Testnevelő tanárok tanév-előkészítő értekezlete

59 Tolna megyei alap-és középfokú tanintézet képviseletében 76 testnevelő kolléga vett rész azon a szakmai tanácskozáson, ahol Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár ismertette a Kormány sportpolitikájának lényeges elemeit. Dr. Garamvölgyi László, az Országos Bűnmegelőzési Tanács szóvivője a fiatalkori bűnmegelőzésről osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke a diákolimpia új arculatát mutatta be, majd Goschi Gabriella, a Magyar Diáksport Szövetség önkéntességi osztályának vezetője a diáksport önkéntességi koncepcióját ismertette. A tanácskozás végén a résztvevők ismét szembesülhettek az elmúlt év fontosabb eseményeivel, illetve információkat kaptak az új tanév diákolimpiai versenyrendszerének változásairól.

Elnökségi ülés

Június 20-án tartotta soros elnökségi ülését a Tolna Megyei Diáksport Tanács. A költségvetést illetően a szervezet örömmel nyugtázta, hogy a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2012-ben és 2013-ban is támogatta a szervezetet, amely szinte egyedülálló. Jó hír az is, hogy 2013 tavaszán  a Magyar Diáksport Szövetség részéről anyagi támogatás érkezett a megyékhez, s ígéret van az őszi folytatásra is. Ezek alapján esély van arra, hogy a jövőben a városi-diáksport bizottságok által szervezett versenyek is támogatást élvezhessenek. A testnevelő tanárok tanév-előkészítő értekezletére - amely reményeink szerint a Klebersberg Tankerületi Központokkal való párbeszéd egyik fóruma lehet- várhatóan augusztus hónap végén Bonyhádon kerül sor, részletes program később várható. A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnöksége nevében valamennyi kollégának igazi pihenést, valós pszichés feltöltődést kívánunk a nyárra!

Magyarország Jó tanulója- jó sportolója

A napokban Kajtár Eszter, a pincehelyi általános iskola tanulója is átvette a Magyarország Jó tanulója- jó sportolója címet, melyet kiemelkedő tanulmányi eredménye mellett azzal érdemelt ki, hogy a tavalyi elsősége után idén is országos bajnok lett az asztalitenisz diákolimpia  II-IV. korcsoportos, nem igazolt versenyzők küzdelmében. Eszternek és szüleinek gratulálunk!


 

Testnevelők Pincehelyen

 

Az utóbbi évek egyik legjobb hangulatú baráti összejövetelén volt jelen 14 testnevelő kolléga, ők, akik úgy gondolták, hogy a tanév végi nagy forgatagban tudnak időt szakítani egymásra, és a spontán előkerülő témák  - mindennapos testnevelés, tanulók edzettségi állapotának mérése, pedagógus életpálya modell, a Magyar Diáksport Szövetség megújulása- kapcsán kíváncsiak kollégáik véleményére.
Köszönjük az Ónodi házaspár szíves vendéglátását, ha tehetjük, sokadik ismétlés 2014-ben!


III. Szekszárdi Nagy
Sportágválasztó


Május 31-én és június 1-jén a Sport-és Szabadidőközpont és környezete adott lehetőséget 29 sportággal való megismerkedésnek,mely rendezvényen 13 szekszárdi intézmény több mint 400 tanulóval "regisztrált " az egyes állomásokon.

Magyar
Diáksport Szövetség Küldöttgyűlése


Május 30 -án Budapesten a Puskás Ferenc Stadion Iharos termében tartotta küldöttgyűlését a Magyar Diáksport Szövetség, ahol a "Diákokért emlékplakett " országos elismerések is átadásra kerültek. A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnökségének felterjesztése nyomán Tóth Károly, a Zomba és Térsége Általános Iskola  testnevelő tanára részesült a kitüntetésben több évtizedes, példamutató testnevelő tanári tevékenysége, valamint a Szekszárd városkörnyéki diáksport bizottság által bonyolított diákolimpiai versenyek rendezésében való aktív közreműködéséért.
Gratulálunk a tanár úrnak, munkájára a jövőben is számítunk!

                                         Tolna Megyei Diáksport Tanács elnöksége

 

Tamási siker Gyulán


A hét végén Gyulán került megrendezésre az V-VI. korcsoportos kispályás labdarúgás diákolimpia  országos döntője. Tolna megyét a Szent László Középiskola Vályi Péter Tagintézménye képviselte. A jó játékerőt képviselő bajnokunk szépen teljesített, hiszen az előkelő második helyen végzett, illetve az országos döntő gólkirálya is tamási diáksportoló lett Baranyai Dávid személyében.


Az országos ezüstérem az iskola történetében az eddigi legjobb a sportágban, melyhez gratulálunk a testnevelő kollégáknak és a sportolóknak!

 

Magyarország jó tanulója, jó sportolója

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hetven fiatalnak adta át a Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2012 pályázat díjakat pénteken Budapesten. Folyton az oktatási rendszerek átalakításáról beszélünk és eközben kevés szó esik azokról a kiváló eredményekről, amelyeket a fiatalok érnek el, pedig ez adja a nemzet alkotóerejét - mondta a miniszter a díjátadás alkalmából rendezett ünnepségen. Az intellektuális- és a sportteljesítmények egymást erősítik, nagyon jó indulást jelent ez az életben, ehhez ad biztatást ez az elismerés - mondta Balog Zoltán. Hozzátette: ősztől a felsőoktatásban 30-40 fiatal részesülhet a magyar sportcsillagok ösztöndíjában, amely havi negyedmillió forintos támogatást jelent. Az ösztöndíjak odaítéléséről a tanulmányi és sportteljesítmények objektív mércéje alapján döntenek. Emellett tovább él a Gerevich-ösztöndíj annak érdekében, hogy a tehetséges fiataloknak itthon teremtsék meg a továbbfejlődéshez szükséges feltételeket - mondta a miniszter. Szerinte mindezzel azt üzeni a magyar kormány: "maradjatok, itt tanuljatok, sportoljatok! Itt is lehet jónak, sikeresnek lenni."
Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár a díjátadón azt emelte ki: egy magyar csoda a lélekszámhoz viszonyított Nobel-díjak és olimpiai érmek száma, ez a magyarok erőssége, ezzel tudják magukra felhívni a figyelmet. "Van jövőnk, ezért dolgozunk, a szüleitek, tanáraitok és a magyar kormány" - hangoztatta az államtitkár.
A díjátadón több korcsoportban hetven fiatal vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőitől a Magyarország jó tanulója - jó sportolója díjakat.

Három szekszárdi diák is - Máté Fanni Szabina, Pusztai Petra, Straubinger Dániel - az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott Magyarország jó tanulója, jó sportolója országos elismerésben részesült. Büszkék vagyunk diáksportolóinkra, felkészítőiknek és szüleiknek tiszta szívből gratulálunk!

Testnevelők-atlétaedzők munkájának elismerése

A Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete küldöttgyűlésén a testület és a Magyar Olimpiai Bizottság " Az év testnevelője" kitüntető címet adományozta Gaál László kollégának, a Szekszárdi Gyakorló Általános Iskola testnevelőjének, a Tolna Megyei Atlétikai Szövetség, valamint a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége elnökének.
Dombóvár várossá avatásának 43. évfordulója alkalmából a képviselőtestület Dombóvár Város Elismerő Díszjelvény kitüntetést adományozott Tarr Imre és Fazekas Gáspár részére, akiknek neve egybeforrt a város atlétikai életének fejlődésével, munkájuk nyomán Dombóvár a sportág egyik meghatározó településévé vált.
Mindhárom sportszakembernek őszinte szívvel gratulálunk!

 

Szilágyi Áron olimpiai bajnok Szedresben

A Mező Ferenc szellemi diákolimpián résztvevő csapatok közül a szerencse a szedresi iskolának kedvezett. Őket sorsolták ki, így a képek tanúsága szerint is örök élményt nyújtó órákat tölthettek együtt Szilágyi Áronnal, London kardvívó olimpiai bajnokával. A diákok beszámolója itt olvasható!

 

Országos bajnok az I. Béla Gimnázium

A hét végén hatalmas bravúrt hajtott végre az I. Béla Gimnázium VI. korcsoportos leány kosárlabda-csapata. A Szolnokon rendezett 8 csapatos fináléban remek teljesítménnyel országos diákolimpiai bajnoki címet szereztek, mely győzelem sporttörténelmi siker Tolna megye életében. Gratulálunk!

 

Országos döntőben az I. Béla és a Vak Bottyán Gimnázium

Január 8-án Szekszárdon rendeztük a VI. korcsoportos leány kosárlabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét, ahol az I. Béla Gimnázium lányai a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium , valamint a jó játékerőt képviselő bajai III. Béla Gimnázium csapatát is legyőzve jutottak tovább.
Január 9-én a VI. korcsoportos fiúk fiúk részére Pakson rendeztük az elődöntőt. A Vak Bottyán Gimnázium először a budapesti Csik Ferenc Gimnázium csapatát, majd a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium csapatát győzte le. Így mindkettő csapatunk a január 25-27-én Szolnokon rendezendő országos döntőbe jutott. A komoly teljesítményhez gratulálunk!

25 éves a Magyar Diáksport Szövetség

A Parlamentben tartotta jubileumi ünnepségét a Magyar Diáksport Szövetség, ahol az elmúlt évtizedekben kiemelkedő munkát végző sportszakemberek tevékenysége is méltatásra került. A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnökségének felterjesztése alapján Tarr Imre tanár úr, a dombóvári Szent Orsolya Katolikus Iskolaközpont testnevelője, atléta edző, diáksport bizottsági elnök a Magyar Diáksport Szövetség elismerő oklevelét kapta. Gratulálunk!

 

Elnökségi ülés

Október 1-jén ülésezett a Tolna Megyei Diáksport Tanács elnöksége, ahol elfogadásra került a 2012-2013- tanévi diákolimpiai versenynaptár. Döntés született a diáksportolók díjátadó ünnepségével kapcsolatban is, melyre az előző évekhez hasonlóan a Garay János Gimnázium Dísztermében kerül sor december 11-én.

 

Triatlon diákolimpia országos döntő

A Magyar Triatlon Szövetség június 17-én Fadd-Domboriban rendezte a triatlon diákolimpia országos döntőjét valamennyi korcsoport számára, külön értékelve az amatőrök és igazoltak versenyeit. A közel 400 indulónak a kánikulával is meg kellett küzdeni. Czencz Péter főtitkár úr és csapata - élén Szélné Bajor Ágnessel- mindent megtett azért, hogy a résztvevők megelégedéssel távozzanak Tolna megyéből. A jegyzőkönyvek és a fényképek itt megtekinthetők!

 

A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnöksége

Elnök: Kozmann György négyszeres világbajnok, négyszeres Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bronzérmes kenu sportoló
Titkár: Földesi Gyula Tolna Megyei Önkormányzat Általános Művelődési  Központ munkatársa
elnökségi tagok: Balaskó László Hőgyész Általános Iskola
  Völgyi István  Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
  Kilián Zsolt Decs Általános Iskola
  Poór József Deák Ferenc Általános Iskola Paks
  Zalakovics Gábor Baka István Általános Iskola Szekszárd
  Tarr Imre Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Általános Iskola Dombóvár
  Dékány István 516. Ipari DSE Dombóvár
  Scherer Tamás Dienes Valéria Általános Iskola Szekszárd
  Radva Dóra Garay János Gimnázium Szekszárd
  Scheidler Géza Petőfi Sándor Gimnázium Bonyhád

A felügyelő bizottság elnöke Tornóczki Istvánné, tagjai Dárdai Ferenc és Huszárikné Böröcz Zsófia  

Pontrangsor
 
Tagdíjbefizetések
 
 
 

 

 

 

 

vissza a lap tetejére