VII. Kanizsai Dorottya úszóverseny

Március 27-én Bátaszéken került megrendezésre a Kanizsai Dorottya úszóverseny , mely megmérettetés az iskolai oktatásban résztvevő, de nem versenyszerűen úszó diákok számára nyújt remek lehetőséget. A Nagy Ákos tanár úr koordinálásával szervezett verseny- az esztétikus környezet és színvonalas díjazás mellett- méltán népszerű az iskolák körében. A rendezvényen készült fotók, valamint a verseny jegyzőkönyve a mellékletben találhatók.

Folytatódik a Magyar Diáksport Szövetség akkreditált
továbbképzése

A Tolna megyei testnevelést tanító kollégáknak még kettő alkalom áll rendelkezésre, hogy 2015-ben részt vegyenek az MDSZ -által szervezett harmincórás, ingyenes, akkreditált továbbképzésen. A képzések helye: Szekszárd, Garay János Általános Iskola.  ( Zrínyi utca 78 .) A képzési időpontok I:  április 10. és április 18.    II:  április 17. és április 25. A képzésre a Magyar Diáksport Szövetség honlapján található regisztrációval lehet jelentkezni.

Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia

A hét vége a Mező Ferenc szellemi diákolimpia jegyében zajlott, hiszen a Tolna Megyei Diáksport Tanács szombaton Dombóváron rendezte a középiskolai korosztály országos döntőjét. A rendezéshez komoly segítséget kaptunk a dombóvári kollégáktól.  Dr. Szenyéri Zoltán igazgató úr közreműködésével, illetve a szekszárdi székhelyű Babits Kiadó támogatásával igen színvonalas díjazást tudtunk biztosítani. Megyénket az Illyés Gyula Gimnázium csapata képviselte, mely csapat derekasan küzdve a 8. helyen végzett. Másnap Budapesten került sor a III-IV. korcsoport országos fináléjára. Büszkék lehetünk arra, hogy a nyolc csapatos országos döntőnek kettő Tolna megyei résztvevője is volt: a Deák István tanár úr által felkészített Őcsény végül a 4., míg a dombóvári Illyés Gyula Gimnázium  csapata - felkészítő: Dr. Szenyéri Zoltán- az 5-6. helyen végzett. Köszönjük a diákok és felkészítőik kiemelkedő munkáját!

Tantárgygondozó szaktanácsadás a testnevelésben

A tantárgygondozó szaktanácsadást pedagógiai-szakmai szolgáltatásként kell megszervezni, melynek  célja a pedagógusok fejlesztő célú támogatása, illetve a szakhoz kapcsolódó segítségnyújtás. Tolna megyében a testnevelés és sport szakterületen kettő kollégához- mint szaktanácsadókhoz- fordulhattok bizalommal. Az alábbi honlapon, illetve elérhetőségeken kérhetitek szolgáltatásaikat: Klem ZsoltC. Szabóné Kocsiczki Ilona.

Úszó érmek Győrből


A Győrben rendezett úszás diákolimpia országos döntőjében a dombóvári úszók jóvoltából 4 egyéni bronz- Király Dániel ( Belvárosi ), Besenyei Zsombor (József Attila), Bévárdi Zsófi ( Szent Orsolya), Besenyei Emőke ( Illyés Gimnázium ) valamint egy váltó ezüst született:  Kőszegi Lilla Zsanna, Bévárdi Zsófi, Vincze Lara, Reizinger Dóra ( Szent Orsolya ) Mellettük a bonyhádi Czárth Zsófiának  ( Petőfi Bonyhád ) sikerült a dobogó harmadik fokára felállni. A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!

Hogyan tovább diákolimpiai versenyrendszer

A Magyar Diáksport Szövetség Dél-Dunántúli Regionális Irodájának vezetője, Farkas Szilárd úr, valamint munkatársa, Ablonczy Orsolya járt nálunk Szekszárdon. A megbeszélés tárgya a diákolimpiai versenyrendszer jelenlegi voltának értékelése, illetve felmérése annak, hogy milyen célszerű változtatásokat lehetne eszközölni. Diáksport-bizottságaink vezetői számos javaslattal éltek, a felvetett problémákat a gyakorló testnevelő szemével kezelték. Reméljük, hogy véleményükkel hozzájárultak a diákolimpiai versenyrendszer pozitív irányú változtatásához.
 
    Tolna megyei asztalitenisz sikerek Budapesten


A képeken Kajtár Eszter és László Gábor látható

Komoly Tolna megyei sikereket hozott a Budapesten megrendezett asztalitenisz diákolimpia országos döntője. A nem igazolt sportolókat felvonultató mezőny pénteken a középiskolás korosztállyal indult, ahol László Gábor / Petőfi Bonyhád / a dobogó második fokára állhatott, míg Kajtár Eszter / Tamási Általános Iskola, Gimnázium / aranyéremmel országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett. Eszter esetében ez- a korábbi évek általános iskola sikerei után- már harmadik alkalommal sikerült! Szombaton és vasárnap Várdomb-Alsónána Általános Iskola sportolói szállították a kiemelkedő Tolna megyei eredményeket: a Faddi Korina-Puskás Petra alkotta I-IV. korcsoportos csapat országos bajnoki címet szerzett, Kiss Lionel az I-II. korcsoport egyéniben ezüstéremmel, míg Faddi Korina a III-IV. korcsoportban bronzéremmel zárt. A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!

Országos 6. a Bonyhádi Általános Iskola

Az utóbbi évek legjobb eredményét produkálta a Bonyhádi Általános Iskola a hét végén, Kiskunfélegyházán rendezett, IV. korcsoportos teremlabdarúgás diákolimpia  országos döntőjében. A 20 csapatos mezőny 6. helyét szerezték meg a bonyhádiak. A csapat tagjai: Bogos Bálint, Fenyvesi Csaba, Győrfi Bálint, Győrfi Dominik, Illés Benjámin, Jakab Attila, Jenei Marcell, Tamás Ádám, Wirth Dániel. A csapatot versenyeztető testnevelő tanárok- Kersák Tamás és Palkovics Árpád- elismeréssel szóltak egyrészt a  csapat teljesítményéről, másrészt a Bács-Kiskun megyei kollégák színvonalas rendezéséről. A diáksportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk! A rendezvény képeit itt találjátok!

Snowboard diákolimpia országos döntő


A Magyar Snowboard Szövetség február 28-án Mátraszentistvánon rendezi a sportág országos diákolimpiai döntőjét. A részletes versenykiírás a mellékletben található.Országos diákolimpiai bajnok a Vak Bottyán Gimnázium Paks

Amikor január 7-én, a Pakson rendezett országos elődöntő első mérkőzésén a VBG. kikapott a törökbálinti gimnáziumtól, csak kevesen gondolhatták, hogy e vesztes csapat két hét múlva a csúcsra érhet. Pedig így történt. Ami hosszú évek óta sem itthon, sem megyén kívül nem sikerült, az most végre összejött Nagy László tanár úr tanítványainak: a hét végi kaposvári országos döntőben a Vak Bottyán Gimnázium VI. korcsoportos fiú kosárlabda csapata a befejező mérkőzésen 80: 76-ra legyőzte a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium csapatát, így országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett. Gratulálunk a diáksportolóknak és a tanár úrnak azért, mert hittek önmagukban, s eredményükkel dicsőséget szereztek iskolájuknak, városuknak és Tolna megyének egyaránt! Külön öröm számunkra, hogy az országos döntő legjobb játékosa címet - aki egyben az all star csapat tagja is - Antóni Csanád Zoltán /VBG./ kapta.Ferenczi Imre tanár úr elismerése   

A Magyar Diáksport Szövetség január 20-án a Magyar Tudományos Akadémián tartotta azon ünnepségét, ahol a "Tanév legeredményesebb diákolimpiai testnevelője" címek is átadásra kerültek. Tolna megyéből Ferenczi Imre tanár úr, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium testnevelő tanára részesült ebben az elismerésben. Gratulálunk a tanár úrnak, a testnevelő kollégáinak és az intézmény vezetésének, hiszen az iskolában végzett kiemelkedő tehetséggondozás példaértékű!Floorball diákolimpa országos döntő Pakson

A hét végén Paksra várjuk a floorball sportág krémjét. Az ESZI elegáns csarnokában 3 pályán, 6 korcsoportban 96 csapat mérkőzik az érmes helyekért. Szombaton a középiskolai korosztály mellett a legkisebbek összecsapására kerül sor, majd a vasárnapi menetrend: a délelőtti III. korcsoport után a II. korcsoport következik, a sort a IV. korcsoport mérkőzései zárják. Részletes menetrend a versenynaptárnál található. Szeretnénk jó versenyfeltételeket biztosítani az országos döntőhöz, ahol reményeink szerint Tolna megyei sikereknek is - Deák Ferenc Általános Iskola, Vak Bottyán Gimnázium, Energetikai Szakközépiskola -  örülhetünk!

Országos elődöntők az első héten

Három VI. korcsoportos országos elődöntőnek vagyunk házigazdái mindjárt az első héten: kedden a Garay János Gimnázium leány kosárlabda csapata, szerdán a Vak Bottyán Gimnázium Paks fiú kosarasai, míg csütörtökön a Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium Simontornya fiú kézilabda csapata próbálja meg kivívni az országos döntőben való indulás jogát.
Az elődöntők jegyzőkönyvei itt megtekinthetőek!

   
   

Ünnepi elnökségi ülés


A képre kattintva belehallgathatsz a 2014. évi szösszenetekbe!

Idén is Szekszárdon, a Kerekes Tenisz-centrumban tartotta évzáró elnökségi ülését a Tolna Megyei Diáksport Tanács. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Farkas Szilárd úr, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-Dunántúli Regionális Irodájának vezetője, Siklér Gábor úr, az iroda munkatársa, Kerecsényi  Márton úr, a Tolna Megyei Közgyűlés tagja. Az ünnepségen 34 kolléga vehetett át szerény elismerést  Gerzsei Péter úrtól, a Klebelsberg Szekszárdi Tankerület Igazgatójától. Ők voltak azok, akik munkájukkal hozzájárultak a diákolimpiai versenyrendszer sikeres lebonyolításához.


Diáksportolók díjátadó ünnepsége


A képre kattintva megnézheted az átadón készült fotókat!

December 16-án Szekszárdon, a Garay János Gimnázium Dísztermében zajlott az az ünnepség, amelyen a Tolna Megyei Diáksport Tanács díjazta azokat a diáksportolókat, akik a 2013-2014-évi diákolimpiák országos döntőiben 1-3. helyezést értek el. A résztvevőket Fehérvári Tamás úr, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, majd 18 sportág 267 diáksportolója vehetett át díjat a szépszámú közönség előtt. A rendezvény támogatói:  MVM. Zrt. Paks, Tolna Megye Közgyűlése, Horfer Serleg  Szekszárd. Köszönjük mindazok munkáját, akik hozzájárultak e remek sikerek születéséhez!

 

Elnökségi ülés

A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnökségi ülésén kettő decemberi rendezvényről történt döntés: 16-án délután kettőkor a Garay János Gimnázium Dísztermében köszöntjük azokat a diáksportolókat, akik az előző tanévi diákolimpiák országos döntőiben 1-3. helyezést értek el.
17-én Szekszárdon a Kerekes-Teniszcentrumban pedig azon kollégák munkáját köszönjük meg, akik a diákolimpiai versenyrendszer lebonyolításában nyújtottak számunkra komoly segítséget.

 

Mikulás Túra

ATolna Megyei Természetbarát Szövetség és a TanÖsvény Természetjárásért Egyesület Mikulása idén is várja a túrázókat hagyománynak örvendő, ünnepi rendezvényén!
Ideje: 2014. december 6. szombat
Helyszín: Magyaregregy, Kadarka kulcsosház
A kulcsosház a Mecsek turistatérképen az S+ jelzés mellett a Máré vár közelében található és az Ifjúsági Unió Szekszárd bocsátja a Mikulás rendelkezésére. A rendezvényre az előző évekhez hasonlóan várjuk iskolás csoportok, egyesületek, baráti társaságok jelentkezését.
A részleteket itt olvashatod!

Kedves Sporttárs!
Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam a
TOLNA MEGYE TÖRTÉNELMI ATLASZA
című kiadványt.
( A részletekért kattints ide! )

Teremlabdarúgás V-VI. korcsoport


19 középiskola részvételével befejeződtek a középiskolai korosztály teremlabdarúgás megyei selejtezőinek küzdelmei. A lebonyolított 36 mérkőzés kifejezetten színvonalas összképet mutat. A négy selejtezőből az ESZI Paks, a Csapó Dániel Szakképző Iskola Szekszárd, illetve a Szent László Középiskola két tagintézménye- Perczel Mór Bonyhád, valamint Vályi Péter Tamási- jutottak a december 2-ai, Szekszárd-Palánkon megrendezésre kerülő megyei döntőbe.

Kéttusa Diákolimpia Pakson


22 iskola 242 tanulóval nevezett a kéttusa diákolimpia megyei döntőjére.  Az úszás 10 órakor az I. korcsoportosok 50 méterével kezdődött, illetve 11.45-re már a VI. korcsoportosok is teljesítették a maguk 100 méterét. A futásra a paksi tanuszoda közvetlen szomszédságában lévő gondozott füves területen került sor. Minden korosztály az úszóeredményéből fakadó, úgynevezett handicap indítással egyénileg rajtolt. Az egyéni és kétfős csapateredmények az úszáshoz és futáshoz kapcsolt pontok összességéből adódtak. A diáksportolók számára az érmeket Deli Csaba úr, a Magyar Diáksport Szövetség munkatársa, valamint Martinek János, kétszeres olimpiai bajnok sportoló, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára adták át. Az eredményhirdetéssel együtt 5 órás verseny nem kis próbatétel volt a diáksportolóknak, felkészítőiknek, a kedves szülőknek és maguknak a szervezőknek is. Köszönjük a Magyar Diáksport Szövetség, valamint a Magyar Öttusa Szövetség munkatársainak segítő közreműködését. Ugyanúgy köszönet illeti Poór József tanár úr és kollégáinak precíz munkáját.


Közgyűlés és szakmai nap

45 testnevelő kolléga jelenlétével zajlott a Tolna Megyei Diáksport Tanács közgyűlése, ahol a Szekszárdi Törvényszék elvárása  szerint sor került az alapszabály módosítására. Ezt követően Varga Andrástól hallhattunk olyan előadást, amely a portfólió elkészítéséhez számos gyakorlati támponttal szolgált a testnevelők részére.
Köszönjük a kollégáknak, hogy a közgyűlés elvégezhette munkáját!

 

Az új tanév első Tolna megyei érmei


A múlt héten a Puskás Ferenc Stadionban zajlottak az atlétikai ügyességi csapatbajnokságok országos döntői, melyeken 4 Tolna megyei érem született:
- III-IV. korcsoport leány kislabdahajítás: 2. Tamási Oktatási Nevelési Intézmény  49,5225
- V-VI. korcsoport 4x800-m-es leány váltó: 3. Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár  10:05,65
- V-VI. korcsoport leány magasugrás: 2. Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium  1,5125
- V-VI. korcsoport fiú távolugrás: 3. Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 6,0125
A középiskolák országos rangsorában- a leány és fiú eredmények összesítése után, a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium mögött-  a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium az előkelő második helyen végzett. A sportolóknak és felkészítőiknek tisztelettel gratulálunk!

Közgyűlés és szakmai nap

A Tolna Megyei Diáksport Tanács és a Testnevelő Tanárok Tolna Megyei Egyesülete közös rendezvényre hívja a megye alap-és középfokú tanintézeteinek testnevelő tanárait.
Helye: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Díszterme
Ideje: 2014. október 21. / kedd /   14.00
Program:

1.  
  A Tolna Megyei Diáksport Tanács alapszabályának módosítása
2.  
  Előadás: Varga András, a Magyar Diáksport Szövetség elnökségének tagja, igazgató, közoktatási szakértő, MTTOE alelnöke, Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola igazgatója Budapest
    - Pedagógus életpálya modell, Pedagógusok minősítési rendszere
/a portfólió elkészítésének lépései/
    - Szaktanácsadói, szakértői és tanfelügyeleti rendszer bevezetése

Tisztelettel hívjuk és várjuk a testnevelő kollégákat!

Magyar Diáksport Napja

Tavaly 533 iskola 140.000 tanulóval vett részt az országos diáksportnapon. Idén, október 3-ára közel 800 magyarországi oktatási intézmény regisztrált a Magyar Diáksport Napja rendezvényre. Köszönjük a testnevelő kollégáknak, hogy közreműködésükkel hozzájárultak a rendezvény országos sikeréhez. Fényképeink Szekszárdon készültek, ahol a Garay Gimnázium tanulói a Babits Mihály Kulturális Központ előtti sétányon teljesítették a 2014 méteres távot, illetve a Babits Mihály Általános Iskola testnevelői komplex sportnapon mozgatták meg az iskola" apraját-nagyját."

Elnökségi ülés

Első ülését tartotta a Tolna Megyei Diáksport Tanács júniusban megválasztott új elnöksége. Elfogadásra került a 2014-2015-évi megyei diákolimpiai versenynaptár. A sportági versenykiírások folyamatosan kerülnek feltöltésre. A Szekszárdi Törvényszék szeptember 10-én megküldött végzésében több pontban módosítást ír elő az alapszabályt illetően, ezért még ebben az évben új közgyűlés összehívására kerül sor, melyet mindenképpen szeretnénk összekötni a testnevelő tanárok őszi szakmai napjával.


Atlétikai Gyermekbajnokság

A Tolna Megyei Atlétikai Egyesület idén is megrendezi atlétikai gyermekbajnokságát a 2002-2003-2004-es korosztály részére. A verseny ideje: 2014.09. 26. ( péntek) 14.30 Helye: Szekszárd, Sportcentrum A versenykiírás időrenddel a mellékletben található.

Boldogító igen

Tolna megye testnevelői-társadalma ismét szegényebb lett egy csinos, hajadon hölggyel. Klézli Zsuzsanna tanárnő, a szedresi iskola testnevelője a hét végén mondta ki a boldogító igent élete párjának, Aradi Gergelynek. A testnevelő tanárok sokoldalúságát bizonyítja, hogy a rendezvény vőfélyi feladatait Klem Zsolt tanár úr látta el igen magas színvonalon. Sok boldogságot kívánunk az  új párnak azzal az egyedi kéréssel, hogy szeptember 24-én, a szedresi iskolát is az atlétikai ügyességi csapatbajnokság résztvevői között szeretnénk üdvözölni!

Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség ebben az oktatási évben október 3-ára (péntekre) hirdeti meg a Magyar Diáksport Napja rendezvényt, melyen tavaly 21 Tolna megyei iskola vett részt. A rendezők szeretnék elérni, hogy mindenki legalább 120 percet töltsön aktív testmozgással, illetve teljesítse a 2014 méteres futótávot. Regisztráció:  a mellékelt jelentkezési lapot  október 2-áig kell a Magyar Diáksport Szövetség számára megküldeni.

Testnevelő tanárok tanév-előkészítő értekezlete

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban rendezett tanácskozáson több mint ötven intézmény képviseletében 78 testnevelő kolléga informálódhatott az új tanév diákolimpiai versenyrendszerének változásairól, kapott szakmai segítséget a portfólió elkészítéséhez. Fontos elvárás a jövőt illetően: az elektronikus nevezést - melynek módja változatlan- valamennyi sportágat illetően szeptember végéig szükséges megtenni.
Szeptember hónap diákolimpiai döntői:
- Duatlon: Szekszárd, 09. 13.
- Atlétika ÜCSB. V-VI. kcs. Szekszárd, 09.23.
- Atlétika ÜCSB  III-IV. kcs. Szekszárd, 09.24.


 

Tanévzáró titkári értekezlet

Július 9-én Budapesten tartotta tanévet értékelő megyei titkári értekezletét a Magyar Diáksport Szövetség. Rádics Balázs ügyvezető igazgató a megyék felé irányuló, növekvő anyagi támogatás lehetőségéről számolt be. A diákolimpiai versenyrendszert illetően távlati célként e versenyrendszer teljes körű egészségfejlesztési iskolai programba való illesztését fogalmazta meg. Tilinger Balázs, a diákolimpiai osztály vezetője értékelésében kitért a Magyar Diáksport Napja rendezvényre is, melyen 21 Tolna megyei iskola vett részt az elmúlt tanévben. Elhangzott még, hogy a versenyekre való elektronikus nevezés módja változatlan marad a 2014-2015-ös tanévben. Az új tanévben kettő országos döntő házigazdája lesz Tolna megye:
Floorball kispályás: I., II., III., IV., V., VI. korcsoport,
Paks, 2015. január 17-18.
Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia V-VI. korcsoport,
Dombóvár, 2015. március 21.


20 éves a HORFER Serleg Kft.

Június 23-án Budapesten a Magyar Sport Házában ünnepelte 20. születésnapját a szekszárdi székhelyű HORFER Serleg Kft. Az ünnepségre a Tolna Megyei Diáksport Tanács is meghívást kapott, hiszen szinte a kezdetektől korrekt munkakapcsolatban vagyunk: a Tolna megyei diákolimpiai versenyrendszer érmeit, illetve az év végi, országos diákolimpiákon eredményesen szerepelő sportolók díjait hosszú évek óta a HORFER Serlegtől szerezzük be. Örömünkre szolgál, hogy a 2013-2014-es tanévhez kapcsolódóan ez a cég biztosította országos szinten az érmeket a megyei döntőkön, az országos elődöntőkön és országos döntőkön is. Bízunk benne, hogy jó kapcsolatunk még sokáig megmarad. Boldog születésnapot HORFER Serleg!

 


Tisztújító közgyűlés a Tolna
Megyei Diáksport Tanácsnál


Június 17-én Szekszárdon a Városi Sport és Szabadidőközpontban 49 Tolna megyei általános és középiskola képviseletével zajlott a megyei diáksport tanács tisztújító közgyűlése. A közgyűlés egyhangú szavazással fogadta el az elnökség szakmai beszámolóját, a felügyelő-bizottság beszámolóját, a 2013-évi költségvetési beszámolót, majd a 2014-évi költségvetési tervet. Ezt követően a tisztújításra került sor, melynek eredménye:
Elnök: Kozmann György
Titkár: Földesi Gyula
Elnökségi tagok: Balaskó László, Kilián Zsolt, Németh József, Poór József, Zalakovics Gábor, Völgyi István, Scherer Tamás, Scheidler Géza, Deák István, Klem Zsolt
Felügyelő bizottság elnöke: Dárdai Ferenc, tagjai Huszárikné Böröcz Zsófia, Schéfer István
Fegyelmi biztos: Nagy István
A megválasztott tisztségviselők mandátuma 4 évre szól.

 

 

Deák István tanár úr kitüntetése

Május 29-én Budapesten tartotta éves küldöttgyűlését a Magyar Diáksport Szövetség. Balogh Gábor elnök úr beszámolójában hangsúlyozta, hogy a szervezet költségvetése lényegesen nagyobb mozgásteret biztosít az előző évekhez viszonyítottan, mely lehetővé teszi a megyei szervezetek tevékenységének korábbiakhoz képest nagyobb arányú segítését is. Ezen a fórumon kerültek átadásra a Magyar Diáksport Szövetség által adományozott Diákokért Emlékplakett elismerések. Tolna megyéből Deák István tanár úr, az őcsényi általános iskola pedagógusa érdemelte ki ezt az országos kitüntetést. A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnöksége nevében  köszönjük a tanár úr munkáját. Kívánjuk, hogy tanítványaival még sok diákolimpiai sikernek örülhessenek a jövőben!

 

Testnevelők találkozása

 

Mintegy húsz testnevelő kolléga döntött úgy, hogy az év végi forgatagban időt szakít arra, hogy kötetlen formában, baráti közegben ossza meg nézeteit a világról, arról a szakterületről, amelyben a sportszakemberek
dolgoznak. Az Ónodi-házaspár pincehelyi rezidenciája iszonytató mennyiségű és minőségű munkáról "mesél". Egy emberöltő munkája, amely szinte naponta megerősítést igényel létrehozóitól.  Talán e számunkra nagyon nehezen felfogható, temérdek befektetett energia sugallja: ki-ki a maga helyén még képes szunnyadó energiák mozgósítására!

Nagy Gábor tanár úr elismerése


A Művészetek Palotája volt a helyszíne annak az ünnepségnek, ahol az Új Európa Alapítvány által adományozott MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át nyolc példaértékű munkát végző pedagógus, közöttük Nagy Gábor tanár úr, a paksi Energetikai Szakközépiskola testnevelő tanára. Gratulálunk a tanár úrnak, munkájához további sikereket kívánunk! A díjátadó sajtóközleménye itt olvasható!

 

Díjazott a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium

A Magyar Tudományos Akadémia volt a helyszíne annak az ünnepségnek, ahol a Magyar Diáksport Szövetség azt a 12-12 alap-és középfokú tanintézetet díjazta, amelyek az előző tanévhez kapcsolódó diákolimpiai versenyrendszerben a legeredményesebbek voltak. A középiskolák között a Petőfi 8. helyen végzett. A példaértékű munkához és eredményekhez gratulálunk!

 

Tolna Megye Legjobb Sportolója 2013


A Tolna Megyei Önkormányzat, valamint a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége február 13-án Szekszárdon a Vármegyeháza Dísztermében rendezte meg Tolna Megye Legjobb Sportolója 2013 díjátadó ünnepségét, ahol 26 sportág 61 sportolója és 43 edzője részesült elismerésben 2013-évi kimagasló sporteredményeiért.


Évértékelő összejövetel a Kerekes
Tenisz Centrumban

Szösszenetért ide kattints!

Diáksportolók díjazása

December 10-én a szekszárdi Garay János Gimnázium Díszterme adott otthont annak az ünnepségnek, melyen a Tolna Megyei Diáksport Tanács ismerte el azon diáksportolók teljesítményét, akik a 2012-2013-as diákolimpiák országos döntőiben 1-3. helyezést értek el. Ez 18 sportág 314 sportolóját jelentette. A megyei közgyűlés nevében Dr. Pálos Miklós alelnök úr gratulált az eredményekhez. Hangsúlyozta: komoly értéket képvisel az a hagyomány, hogy a Tolna Megyei Diáksport Tanács 1992-óta ünnepélyes keretek között emlékezik meg a diákolimpiai sikerekről.

A képre kattintva az ünnepségen készült felvételek megtekinthetők!

Csábrák János tanár úr kitüntetése

Egy ember életében különösen fontos állomás, amikor munkáját az a közeg ismeri el, amelyben él és dolgozik. Bonyhád Város Önkormányzati Képviselő Testülete Csábrák János tanár úrnak "Boros Dezső Díjat" adományozott kiemelkedő testnevelő tanári tevékenysége és az atlétika sportágban végzett edzői munkássága elismeréseként.Tolna megye diáksport társadalma nevében is gratulálunk a tanár úrnak, munkájára, szakmai segítségére még sokáig szeretnénk számítani és építeni!


Testnevelő tanároknak a kötött munkaidő és a
diákolimpia kapcsolatáról


A Magyar Diáksport Szövetség megkeresésére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is megerősítette, hogy a Diákolimpia versenyein való részvétel beleszámít a 32 órás munkaidőbe. A KLIK tájékoztató levele a mellékletben található.

 

Pontrangsor
 
Tagdíjbefizetések
 
 
 

 

 

 

 

 

 

vissza a lap tetejére