Testnevelő tanárok tanév-előkészítő értekezlet

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban közel nyolcvan testnevelő kolléga részvételével zajlott a megyei tanév-előkészítő értekezlet. Az új tanév változásait Tilinger Balázs úr, a Magyar Diáksport Szövetség diákolimpiai osztályának vezetője mutatta be a résztvevőknek. Az MDSZ- szerteágazó tevékenységét Farkas Szilárd úr, a szervezet Dél-Dunántúli Regionális irodájának vezetője szemléltette. A megyei feladatok megbeszélése után Fazekas Gáspár tanár úr a közelmúlt ifjúsági világversenyeken szerzett tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal. A rendezvényt Csábrák János tanár úr a baseball sportág elmélete és gyakorlata című előadása zárta. A Diákolimpia Versenykiírások 2015-2016. kiadványokat az iskolák átvették,a jelen nem lévők a Tolna Megyei Diáksport Tanácsnál juthatnak hozzá a könyvhöz.

Évzáró értekezlet a Magyar Diáksport Szövetségnél

 Az MDSZ július 13-án Budapesten a Sportok Házában tartotta évzáró értekezletét, ahol a megyei titkárok képviselték a megyei szervezeteket. A beszámoló érintette, hogy az előző tanév diákolimpiai versenyein közel 280.000 tanuló vett részt. Szó volt a megyék finanszírozásáról is: a 2015-évi támogatás meghatározó része várhatóan szeptemberben jut ki az érintettekhez. A diákolimpiai osztályon személyi változás történt, Horváth Ildikó július 1-jétől nem dolgozik az országos központban. A Tolna Megyei Diáksport Tanács nevében ezúton köszönjük meg a kolléganő rendkívüli hozzáértését és agilitását, amellyel hosszú éveken át támogatta iskoláink tevékenységét! Az új tanévben komoly változások várhatók a diákolimpiai versenyrendszert illetően, melyről az MDSZ elnöksége a július 18-ai elnökségi ülésén dönt. A változásokról a Bonyhádra tervezett tanév-előkészítő értekezleten tájékoztatjuk majd a kollégákat.

Balatoni Emlék: Bonyhádi Bronz

Június 25-28: Siófok volt helyszíne a strandlabdarúgás országos döntőinek. A "kicsiknél" a Bonyhádi Általános Iskola és Gimnázium szinte végig menetelt, így jutott az 1-3. helyeket eldöntő hármas körbe, ahol először csak büntetőkkel, majd éles küzdelemben 2:0-ra kikapott a későbbi bajnok Balatonszemestől, így bronzéremmel zárta az országos döntőt, a legjobb kapus különdíját a bonyhádi Győrfi Bálint kapta. A középiskolai korosztályban 24 csapat vett részt a küzdelmekben, a megyénket képviselő Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 9.helyen végzett. Az országos döntő gólkirálya- a siófoki Balogh Bencével megosztva- 16 találattal a Petőfiből Genczler Kornél lett. Köszönjük a bonyhádi kollégáknak- Kersák Tamás, Palkovics Árpád, Stumpf József, Csábrák János, Máté Norbert -és sportolóknak, hogy eredményesen képviselték Tolna megyét a strandlabdarúgás országos döntőiben.


Békéscsaba, végállomás

Június 22-25. között Békéscsaba volt házigazdája a kis iskolák sportversenye diákolimpia országos döntőjének. Sajnos kiemelkedő Tolna megyei sikerekről nem tudunk beszámolni. Csapataink a megyei döntőn elért eredményektől is elmaradtak, így aztán atlétikában a Kakasd leány csapata 15., a Kölesd fiú csapata 11. helyen végzett. Az egyéni  versenyszámokban a legjobb helyezést Dundics Dominika / Kölesd / érte el, ő 6. lett 800 méteren. A leány kézilabda csapatok mezőnyében a kocsolai lányok 7., míg a fiúk labdarúgásánál  Őcsény 14. helyen végzett.Ezzel együtt köszönjük a kollégáknak, - Schmidtné Pintér Valéria, Deák István, János Zoltán, Paszler József, Ányos József- hogy nem kis energiával megszervezték a részvételt, és képviselték Tolna megyét a tanév utolsó, általános iskolai korosztályt érintő országos diákolimpiai döntőjén.

Kalauz Luca
1991-2015

Komoly veszteség érte a Kocsolai Sportegyesületet, a megye kézilabda- és diáksportját: rendkívül fiatalon elhunyt Kalauz Luca, a PÉLDAKÉP, aki emberi tartásjegyeivel minta volt azon közösségek számára, amelyekben fáradhatatlanul küzdött a sikerekért. A 2007-ben átvett a "Magyar Köztársaság Jó tanulója-Jó Sportolója" címmel Luca bizonyította, hogy kellő kitartással és alázattal kistelepülésről is a legnagyobbak közé lehet emelkedni. Ő ezek közé tartozott!
Temetése 2015. június 23-án a 10 órakor kezdődő mise után a törökkoppányi temetőben lesz.
Fiatal sportegyesületi társai a temetés után indulnak Békéscsabára, hogy már délután pályára lépjenek a kis iskolák diákolimpiájának országos döntőjében. Luca akkor is, és remélhetőleg mindörökké velük lesz...


 

Befejeződtek a III. és IV. korcsoport összevont labdajátékok
országos diákolimpiai döntői

A múlt hét végén Debrecen adott otthont a IV. korcsoportos labdajátékok diákolimpiák országos döntőinek, ahol kettő Tolna megyei 5. helyezés született: Tamási Általános Iskola, Gimnázium leány kézilabda, valamint a Dienes Valéria Általános Iskola leány kosárlabda csapata. Lanczki Andrea, illetve Stierné Jankovics Mária tanítványai a maximumot nyújtva érték el e remek helyezéseket. A Cikádor Általános Iskola Bátaszék kispályás labdarúgó csapata Faidt József irányításával a húszas mezőny 14.helyén végzett. A mostani hét végén Egerben a III. korcsoportosok küzdelmeiben még közelebb álltunk a kiugró sikerekhez, hiszen 3 csapatunk is - Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium labdarúgás, Szent Orsolya Iskolaközpont Dombóvár fiú kosárlabda, Dienes Valéria Általános Iskola leány kosárlabda csapata- a bronzéremért játszhatott. A mérkőzések után három 4. helyezés jutott a Tolna megyei iskoláknak. A mérkőzések  "élességét" jelzi, hogy a Bonyhád 1:0-ra, a Dienes 65:64-re szenvedett vereséget az éremért folyó küzdelemben. Ezzel együtt csak gratulálhatunk csapatainknak, hiszen teljesítményükkel jelezték: az ország legjobbjai között vannak. Köszönjük Palkovics Árpád, Kersák Tamás, Stierné Jankovics Mária, Horváth Zsoltné, Reizinger Attila, Halmai Balázs kollégáknak, hogy munkájukkal komoly elismerést szereztek Tolna megyének!


Magyarország Jó-tanulója - Jó sportolója

2015-ben 340 tanuló érdemelte ki a Magyarország Jó tanulója -Jó sportolója címet, köztük nyolc Tolna megyei sportoló, akikre méltán lehetünk büszkék: - Kőszegi Lilla Zsanna ( úszás ), Várteleki Richárd (úszás), Reizinger Dóra (atlétika) mindhárom sportoló Szent Orsolya Iskolaközpont Dombóvár, Lacza Eszter ( atlétika) Tamási, Hodován Dávid ( kenu) II. Rákóczi Paks, Koleszár Zoltán ( kenu) ESZI Paks, valamint Polgár Luca( cselgáncs) és Bognár Ferenc (cselgáncs) mindketten a paksi Vak Bottyán Gimnázium tanulói. A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!

Pincehely

Az utóbbi évek egyik legjobb hangulatú baráti beszélgetésén vettek részt azok a testnevelő kollégák az Ónodi-házaspár pincehelyi " nyári -egész évi? állomáshelyén", akik úgy gondolták, hogy a tanév végi forgatagban szánnak egymásra egy kis időt. Jó volt érzékelni, hogy már "régen" nyugdíjas éveket élvező kollégák mennyi energiával bírnak, és milyen optimizmussal tekintenek a jövőbe. Szerencsés lenne, ha az ő életigenlésük nyomot hagyna a fiatalabb kollégák gondolkodásában, segítve a napjainkban kétségtelenül nem kevés számú akadály leküzdését!

Országos Atlétikai Diákolimpia

Az elmúlt napokban rendezte az MDSZ az atlétikai versenyek országos döntőit. A versenyek nagy részét a székesfehérvári új építésű atlétikai pályán, méltó körülmények között rendezték. A versenybíróság is igyekezett hibák nélkül levezényelni a hatalmas létszámokat felvonultató eseményt, ami kisebb hibáktól eltekintve sikerült is. Megyénk atlétái a szokottnál kissé halványabban szerepeltek, aminek az az egyszerű oka, hogy esélyes versenyzőink közül Tóth Lili Anna sérüléssel küszködik, többen pedig alig csúsztak le a dobogóról. Megyénkbe két arany, egy ezüst és három bronzérem került. A mezei diákolimpia után ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtott a két szekszárdi középtávfutó Szemerei Levente és Csereklei Krisztián, akik ezúttal 1500 m-es síkfutásban végeztek a dobogón. A másik aranyérmet a hosszú sérüléséből felépült és versenyszámot váltó Schvara Anna szerezte rúdugrásban. A bonyhádiak másik rúdugró tehetsége a nemrégiben megyei csúcsot ugró Böndör Dániel most az ezüstéremre volt jó. Kontra Margit diszkoszvetésben elért harmadik helye azért is örvendetes, mert az eredmény már hosszabb ideje benne van, és a legjobbkor sikerült átlépni saját árnyékán. A szekszárdi színekben versenyző, de Balatonbogláron iskolába járó Máté Fanni eredménye és ezüstérme pedig azt jelenti, hogy jó esélyei vannak az EYOF részvételre. A dombóvári 4 x 600 m-es váltó a megyei döntőn még csak második volt, most azonban remek teljesítményt nyújtva a dobogón végzett. Az eredményeket böngészve megállapíthatjuk, hogy a Bonyhádi Petőfi S. Evangélikus Gimnázium szerezte az 1-8. helyezések közel két harmadát. Az iskola igazi atlétikai központtá kezd válni, a jó edzéskörülmények és a szakembergárda rátermettsége eredményezi ezeket a kiváló eredményeket.

A jobb eredményekről tájékoztató itt olvasható!

 

Küldöttgyűlés Budapesten

A Hotel Arénában tartotta küldöttgyűlését a Magyar Diáksport Szövetség. A küldöttek egyhangú szavazással fogadták el a szervezet 2014-évi mérlegét. Ezt követően alapszabály módosításra került sor, majd a Diáksportért országos elismerések kerültek átadásra. A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnöksége felterjesztése alapján ebben az elismerésben Klem Zsolt tanár úr, a tolnai Sztárai Mihály Gimnázium testnevelője, a megyei diáksport szervezet elnökségi tagja részesült.Gratulálunk a tanár úrnak, munkájára a jövőben még sokáig szeretnénk építeni!

Országos elődöntők Tolnában

Kettő országos elődöntő rendezésével fejeződött be megyénkben a tanév diákolimpiai versenysorozata: a paksi elődöntőben a házigazda Deák Ferenc Általános Iskola III. korcsoportos fiú röplabda csapata 3. helyen végzett Kecskemét és Gödöllő mögött. Május 26-án pedig Dombóváron, a III. korcsoportos fiú kosárlabda diákolimpia elődöntőjében született Tolna megyei siker: a Szent Orsolya Iskolaközpont "csikócsapata" meglepően érett játékot nyújtva győzte le először a komoly játékerőt képviselő, székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium, majd a Kozármisleny csapatát. Kiharcolva ezzel az egri országos döntő részvételi jogát. Ugyanez a leányoknál a Dienesnek is sikerült, amely csapat Tatabányán nyerte az országos elődöntőt. Érdeklődve várjuk a folytatást!

Közgyűlést tartott a Tolna Megyei Diáksport Tanács

27 Tolna megyei iskola küldöttének megjelenésével tartotta közgyűlését a Tolna Megyei Diáksport Tanács. A Magyar Diáksport Szövetség képviseletében jelen volt Farkas Szilárd úr, a Dél- Dunántúli Regionális Iroda vezetője. A résztvevők egyhangú szavazással fogadták el a a szervezet 2014-évi szakmai és költségvetési beszámolóját, majd ugyanígy a felügyelő bizottság elnökének, Dárdai Ferenc úrnak a beszámolóját. Ezután a szervezet 2015-évi költségvetését fogadta el a közgyűlés. Az egyebek napirendi pontnál szó volt egy meghívásról: Ónodi Szabolcs úr június 5-én 16-órától tisztelettel várja Tolna megye testnevelőit pincehelyi rezidenciáján. A részvételi szándékot kérjük Scheidler Géza tanár úrnál jelezni

Országos döntőben a Dienes

A héten kettő országos elődöntőnek voltunk házigazdái: hétfőn Szekszárdon rendeztük a IV. korcsoportos leány kosárlabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét, ahol a Dienes mindkét ellenfelét - Kaposvár, Tatabánya Kodály - 40-es különbséggel győzte le, és jutott a IV. korcsoport összevont országos döntőjébe, amely június 5-7. között Debrecenben kerül megrendezésre. Csütörtökön egy másik sportág, a röplabda országos elődöntőjét rendeztük ugyanezen korosztály és nem számára Bonyhádon. A helyiek tisztes helytállás mellett 4. helyen végeztek, a debreceni részvétel jogát a Kaposvári Általános Iskola harcolta ki.


Bronzérmes az I. Béla Gimnázium


A hét végén Pécs volt a helyszíne az V. korcsoportos kosárlabda diákolimpia országos döntőjének, ahol a leányok mezőnyében kettő Tolna megyei csapat is képviseltette magát. Az I. Béla Gimnázium - az országos döntő legeredményesebb játékosa, Studer Ágnes vezérletével, minden tartalék energiáját mozgósítva a 3. helyen tudott végezni, amely az erőviszonyokat ismerve óriási bravúrnak számít. Elismerés illeti a Garay Gimnáziumot is, amely csapat "beugróként" vállalta a részvételt, és a 7. helyért folyó küzdelemben felül tudott kerekedni a nehézségeken. A csapatok pécsi részvételéhez az Atomerőmű KSC Szekszárd Sportegyesület a szakmai mellett komoly anyagi támogatást is nyújtott, melyért köszönet jár minden fórumon!


Suli-Kupa Horgászverseny

Mintha most kezdtük volna, mégis már nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Suli-Kupa horgászverseny. A Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége, valamint a Tolna Megyei Diáksport Tanács május 2-ára, Szálkára meghirdetett versenyén 9 iskola versengett a dobogós helyekért. Sajnos az időjárás nehezített feltételt jelentett, hiszen a reggeli órák tartós esőt hoztak, csak 10 órától lehetett jó körülményekről beszélni. Első helyen a Bölcske, másodikon a Dunaszentgyörgy, harmadik helyen pedig a Bonyhád végzett.Reméljük, hogy a kellemesre forduló időjárási feltételek, a finom halászlé, a díjkiosztó és a rendezvényen szövődő barátságok azt mondatják velünk, hogy érdemes volt Szálkára jönni, és jövőre újra találkozunk! Köszönjük Fotyék János tanár úrnak, hogy idén is motorja volt rendezvényünknek! Részletes eredmény a mellékletben található.

Dombóvári "aranyeső" Kecskeméten

Kecskeméten került megrendezésre a versenyrendszerbe ettől a tanévtől bekerülő kéttusa diákolimpia országos döntője, ahol- elsősorban dombóvári sportolóknak köszönhetően- kiemelkedő Tolna megyei sikerek születtek. Országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett a Szent Orsolya Iskolaközpont Dombóvár három csapata is: Simon Dávid Levente- Varga Ádám I. korcsoportos fiú csapat, Várteleki Richárd- László Ádám IV. korcsoportos fiú csapat, Reizinger Dóra- Bévárdi Zsófi IV. korcsoportos leány csapat. Második helyen végzett a Szent Orsolya IV. korcsoportos leány csapata, melynek tagjai: Nagy Viktória és Dunai Lili, illetve bronzérmes lett ugyanezen iskola I. korcsoportos leány csapata: Zemán Zóra Zoé, Szalay Zóra. A IV. korcsoportban Tancsa Gréta ( Illyés Dombóvár ) egyéniben szerzett bronzérmet. A sikerek a középiskolai korosztálynál is folytatódtak. Az V. korcsoportban Bánfalvi Ákos - Illyés Dombóvár- egyéniben diákolimpiai bajnok, mögötte második Korsós Zoltán, aki Pápai Gáborral, a szekszárdi Garay János Gimnázium színeiben csapatban ezüstérmet szerzett. A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!

VIII. Suli-Kupa Horgászverseny

A Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége, a Tolna Megyei Diáksport Tanács, valamint a Tímár Mix közösen, 8. alkalommal hirdeti meg a Suli-Kupa horgászversenyt. A verseny ideje: 2015. május 2. / szombat / , helye: Szálka, Iszapoló-tó. A rendezők szeretettel várják az iskolai csapatok nevezését. Részletes versenykiírás a mellékletben található.


A szekszárdi rendezvényre, mely 22 sportág bemutatkozását jelenti, április 17-én / pénteken / 12. 00 órától kerül sor a városi sportcsarnokban. A rendezők szeretettel várják az általános iskolák érdeklődő diákjait.Bronzérmes a Simontornya

Április 16-án Simontornyán rendeztük az V. korcsoportos fiú kézilabda
diákolimpia egyik országos elődöntőjét, ahol a házigazda 3. helyen végzett.

  Eredmények:
 
  Csokonai Csurgó   
-
Széchenyi Székesfehérvár
32 : 28
  Vak Bottyán Simontornya
-
Vetési Veszprém 
15 : 38
  3. helyért:
 
  Vak Bottyán Simontornya
-
Széchenyi Székesfehérvár
33 : 20
  Döntő:
 
  Csokonai Csurgó
-
 Vetési Veszprém  
29 : 38

                   
A Simontornyát dícséret illeti csupaszív játékáért, a nyíregyházi országos döntőbe a jó játékerőt képviselő veszprémi Vetési Albert Gimnázium csapata jutott.

MEZEI FUTÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ
Gödöllő, 2015. április 14.

A gödöllői repülőtér immár 18. alkalommal adott otthont a mezei futó diákolimpia országos döntőjének. Az idei évben először a II. korcsoportos versenyzők is rajthoz állhattak, így természetesen rekord létszámú mezőny gyűlt össze. Korosztályonként és nemenként 200 fő feletti volt rajnál felsorakozott diáksportolók létszáma. Az összlétszám pedig meghaladta a 2800 főt. A Tolna megyei iskolák tanulói a hagyományoknak megfelelően nagyon jól szerepeltek, a megszerezhető 72 éremből 5 került szűkebb hazánkba, ami átlag feletti eredményességet jelent. Az elmúlt év 3 érméhez képest is előrelépést regisztrálhattunk.
Sorrendben haladva, az első érmet a Dombóvári Szt. Orsolya Iskolaközpont II. korcsoportos fiú csapata szerezte, a Halmai Dániel, Reizinger Máté, Bánáti Kevin, Lép Adrián, Vass Benedek összeállítású csapat kiegyensúlyozott futással a 39 induló csapat közül a harmadik helyet szerezte meg. A IV. korcsoportos fiúk között a két szekszárdi versenyző Szemerei Levente (PTE Gyakorlóiskola) és Csereklei Krisztián (Babits M. Ált. Isk.) jó esélyekkel vágott neki a 4000 m-es távnak, miután a szövetségi OB-n ők szerezték meg az első két helyet. A rajt után Csereklei Krisztián elfutott a mezőnytől és hosszan vezetett, Szemerei Levente az üldöző bollyal futott, majd 3000 m-nél ritmust váltva faképnél hagyta a mezőnyt majd versenyzőtársát is, magabiztosan nyerte meg a versenyt. Krisztiánt üldözői nem tudták utolérni így jelentős előnnyel szerezte meg a második helyezést. A IV. korcsoportos lányok versenye után sem maradtunk érem nélkül, a dombóvári Szt. Orsolya Iskolaközpont csapata Reizinger Dóra, Strijk Johanna, Csizmadia Kitti, Kovács Klaudia, Kovács Ágnes összeállításban bronzérmet szerzett. Az V. korcsoportos lányok mezőnyében állt rajthoz Tóth Lili Anna (Dombóvár Illyés Gimn.) az ifjúsági olimpia bronzérmese, aki esélyeshez méltóan, a többieknek lehetőséget sem adva rajt-cél győzelmet aratott.
Jobb eredmények:
II. kcs fiúk (2000 m)    3. Dombóvár, Szent Orsolya Iskolaközpont
(Halmai Dániel, Reizinger Máté, Bánáti Kevin, Lép Adrián, Vass Benedek)
II. kcs. lányok (1500 m) 8. Tóth Lenke Dombóvár József A. Ált Isk.
9. Esküdt Luca Dombóvár Belvárosi Ált. Isk. Kaposszekcső Tagiskola
III. kcs lányok (2000 m) 6. Dombóvár, Szent Orsolya Iskolaközpont
(Tamás Zsófia, Nagy Viktória, Ács Viktória, Lehel Kitti, Dunai Lili)
IV. kcs fiúk (4000 m)  1. Szemerei Levente PTE Illyés Gy. Gyakorlóiskola Szekszárd
2. Csereklei Krisztián Babits M. Ált. isk. Szekszárd
IV. kcs. lányok (2500 m) 4. Kocsis Kata Bonyhád Petőfi S. Evangélikus Gimn.
3. Dombóvár, Szent Orsolya Iskolaközpont
(Reizinger Dóra, Strijk Johanna, Csizmadia Kitti, Kovács Klaudia, Kovács Ágnes)
V. kcs. fiúk (4500 m)  5. Bonyhád Petőfi S. Evangélikus Gimn.
(Matos Dávid, Varga Lőrinc, Török Zsombor, György Levente, Kacz Márk)
V. kcs. lányok (3000 m) 1. Tóth Lili Anna Dombóvár Illyés Gy. Gimn.
4. Dombóvár Illyés Gy. Gimn.
(Tóth Lili Anna, Tonács Dóra, Boros Dorka, Sipos Zsófia, Besenyei Ágota)
VI. kcs. lányok (3500 m) 6. Tóth Virág Dombóvár Illyés Gy. Gimn.


Országos döntőben az I. Béla Gimnázium

Április 10-én Szekszárdon rendeztük az V. korcsoportos leány kosárlabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét, ahol az I. Béla Gimnázium mindkét ellenfelét- Nagy Lajos Gimnázium Pécs, Vasvári Pál Gimnázium Székesfehérvár- legyőzve jutott a májusi, Pécsett megrendezésre kerülő országos döntőbe. A megyei 2. helyezett Garay János Gimnázium leány csapata előző napon, Kaposváron ezüstéremmel zárta az országos elődöntőt. Az elődöntőn készült fotók itt megtekinthetők!

TELEKOM labdarúgás diákolimpia

Felhívjuk a kollégák figyelmét, hogy a Telekom labdarúgás diákolimpia megyei döntője  a versenynaptár szerint április 25-én, szombati napon Szekszárdon kerül megrendezésre, valamennyi korosztály számára! A tavaszi szünet utáni napokban megkezdődnek a középiskolai korosztály fiú és leány selejtezői, illetve a diáksport-bizottságok által szervezett város-városkörnyéki döntők. A kispályás fiú labdarúgás V-VI. korcsoport, illetve IV. korcsoport esetében a nevezéséket 2014. november 20-áig kértük azért, hogy a Tolna Megyei Labdarúgó Sportigazgatóság ellenőrizni tudja az "amatőr státuszt". Kérjük a nevezések mielőbbi eszközlését azért, hogy a névsorok áttekintése a csapat első pályára lépése előtt megtörténhessen.

VII. Kanizsai Dorottya úszóverseny

Március 27-én Bátaszéken került megrendezésre a Kanizsai Dorottya úszóverseny , mely megmérettetés az iskolai oktatásban résztvevő, de nem versenyszerűen úszó diákok számára nyújt remek lehetőséget. A Nagy Ákos tanár úr koordinálásával szervezett verseny- az esztétikus környezet és színvonalas díjazás mellett- méltán népszerű az iskolák körében. A rendezvényen készült fotók, valamint a verseny jegyzőkönyve a mellékletben találhatók.

Folytatódik a Magyar Diáksport Szövetség akkreditált
továbbképzése

A Tolna megyei testnevelést tanító kollégáknak még kettő alkalom áll rendelkezésre, hogy 2015-ben részt vegyenek az MDSZ -által szervezett harmincórás, ingyenes, akkreditált továbbképzésen. A képzések helye: Szekszárd, Garay János Általános Iskola.  ( Zrínyi utca 78 .) A képzési időpontok I:  április 10. és április 18.    II:  április 17. és április 25. A képzésre a Magyar Diáksport Szövetség honlapján található regisztrációval lehet jelentkezni.

Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia

A hét vége a Mező Ferenc szellemi diákolimpia jegyében zajlott, hiszen a Tolna Megyei Diáksport Tanács szombaton Dombóváron rendezte a középiskolai korosztály országos döntőjét. A rendezéshez komoly segítséget kaptunk a dombóvári kollégáktól.  Dr. Szenyéri Zoltán igazgató úr közreműködésével, illetve a szekszárdi székhelyű Babits Kiadó támogatásával igen színvonalas díjazást tudtunk biztosítani. Megyénket az Illyés Gyula Gimnázium csapata képviselte, mely csapat derekasan küzdve a 8. helyen végzett. Másnap Budapesten került sor a III-IV. korcsoport országos fináléjára. Büszkék lehetünk arra, hogy a nyolc csapatos országos döntőnek kettő Tolna megyei résztvevője is volt: a Deák István tanár úr által felkészített Őcsény végül a 4., míg a dombóvári Illyés Gyula Gimnázium  csapata - felkészítő: Dr. Szenyéri Zoltán- az 5-6. helyen végzett. Köszönjük a diákok és felkészítőik kiemelkedő munkáját!

Tantárgygondozó szaktanácsadás a testnevelésben

A tantárgygondozó szaktanácsadást pedagógiai-szakmai szolgáltatásként kell megszervezni, melynek  célja a pedagógusok fejlesztő célú támogatása, illetve a szakhoz kapcsolódó segítségnyújtás. Tolna megyében a testnevelés és sport szakterületen kettő kollégához- mint szaktanácsadókhoz- fordulhattok bizalommal. Az alábbi honlapon, illetve elérhetőségeken kérhetitek szolgáltatásaikat: Klem ZsoltC. Szabóné Kocsiczki Ilona.

Úszó érmek Győrből


A Győrben rendezett úszás diákolimpia országos döntőjében a dombóvári úszók jóvoltából 4 egyéni bronz- Király Dániel ( Belvárosi ), Besenyei Zsombor (József Attila), Bévárdi Zsófi ( Szent Orsolya), Besenyei Emőke ( Illyés Gimnázium ) valamint egy váltó ezüst született:  Kőszegi Lilla Zsanna, Bévárdi Zsófi, Vincze Lara, Reizinger Dóra ( Szent Orsolya ) Mellettük a bonyhádi Czárth Zsófiának  ( Petőfi Bonyhád ) sikerült a dobogó harmadik fokára felállni. A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!

Hogyan tovább diákolimpiai versenyrendszer

A Magyar Diáksport Szövetség Dél-Dunántúli Regionális Irodájának vezetője, Farkas Szilárd úr, valamint munkatársa, Ablonczy Orsolya járt nálunk Szekszárdon. A megbeszélés tárgya a diákolimpiai versenyrendszer jelenlegi voltának értékelése, illetve felmérése annak, hogy milyen célszerű változtatásokat lehetne eszközölni. Diáksport-bizottságaink vezetői számos javaslattal éltek, a felvetett problémákat a gyakorló testnevelő szemével kezelték. Reméljük, hogy véleményükkel hozzájárultak a diákolimpiai versenyrendszer pozitív irányú változtatásához.
 
    Tolna megyei asztalitenisz sikerek Budapesten


A képeken Kajtár Eszter és László Gábor látható

Komoly Tolna megyei sikereket hozott a Budapesten megrendezett asztalitenisz diákolimpia országos döntője. A nem igazolt sportolókat felvonultató mezőny pénteken a középiskolás korosztállyal indult, ahol László Gábor / Petőfi Bonyhád / a dobogó második fokára állhatott, míg Kajtár Eszter / Tamási Általános Iskola, Gimnázium / aranyéremmel országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett. Eszter esetében ez- a korábbi évek általános iskola sikerei után- már harmadik alkalommal sikerült! Szombaton és vasárnap Várdomb-Alsónána Általános Iskola sportolói szállították a kiemelkedő Tolna megyei eredményeket: a Faddi Korina-Puskás Petra alkotta I-IV. korcsoportos csapat országos bajnoki címet szerzett, Kiss Lionel az I-II. korcsoport egyéniben ezüstéremmel, míg Faddi Korina a III-IV. korcsoportban bronzéremmel zárt. A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!

Országos 6. a Bonyhádi Általános Iskola

Az utóbbi évek legjobb eredményét produkálta a Bonyhádi Általános Iskola a hét végén, Kiskunfélegyházán rendezett, IV. korcsoportos teremlabdarúgás diákolimpia  országos döntőjében. A 20 csapatos mezőny 6. helyét szerezték meg a bonyhádiak. A csapat tagjai: Bogos Bálint, Fenyvesi Csaba, Győrfi Bálint, Győrfi Dominik, Illés Benjámin, Jakab Attila, Jenei Marcell, Tamás Ádám, Wirth Dániel. A csapatot versenyeztető testnevelő tanárok- Kersák Tamás és Palkovics Árpád- elismeréssel szóltak egyrészt a  csapat teljesítményéről, másrészt a Bács-Kiskun megyei kollégák színvonalas rendezéséről. A diáksportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk! A rendezvény képeit itt találjátok!

Snowboard diákolimpia országos döntő


A Magyar Snowboard Szövetség február 28-án Mátraszentistvánon rendezi a sportág országos diákolimpiai döntőjét. A részletes versenykiírás a mellékletben található.Országos diákolimpiai bajnok a Vak Bottyán Gimnázium Paks

Amikor január 7-én, a Pakson rendezett országos elődöntő első mérkőzésén a VBG. kikapott a törökbálinti gimnáziumtól, csak kevesen gondolhatták, hogy e vesztes csapat két hét múlva a csúcsra érhet. Pedig így történt. Ami hosszú évek óta sem itthon, sem megyén kívül nem sikerült, az most végre összejött Nagy László tanár úr tanítványainak: a hét végi kaposvári országos döntőben a Vak Bottyán Gimnázium VI. korcsoportos fiú kosárlabda csapata a befejező mérkőzésen 80: 76-ra legyőzte a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium csapatát, így országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett. Gratulálunk a diáksportolóknak és a tanár úrnak azért, mert hittek önmagukban, s eredményükkel dicsőséget szereztek iskolájuknak, városuknak és Tolna megyének egyaránt! Külön öröm számunkra, hogy az országos döntő legjobb játékosa címet - aki egyben az all star csapat tagja is - Antóni Csanád Zoltán /VBG./ kapta.Ferenczi Imre tanár úr elismerése   

A Magyar Diáksport Szövetség január 20-án a Magyar Tudományos Akadémián tartotta azon ünnepségét, ahol a "Tanév legeredményesebb diákolimpiai testnevelője" címek is átadásra kerültek. Tolna megyéből Ferenczi Imre tanár úr, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium testnevelő tanára részesült ebben az elismerésben. Gratulálunk a tanár úrnak, a testnevelő kollégáinak és az intézmény vezetésének, hiszen az iskolában végzett kiemelkedő tehetséggondozás példaértékű!Floorball diákolimpa országos döntő Pakson

A hét végén Paksra várjuk a floorball sportág krémjét. Az ESZI elegáns csarnokában 3 pályán, 6 korcsoportban 96 csapat mérkőzik az érmes helyekért. Szombaton a középiskolai korosztály mellett a legkisebbek összecsapására kerül sor, majd a vasárnapi menetrend: a délelőtti III. korcsoport után a II. korcsoport következik, a sort a IV. korcsoport mérkőzései zárják. Részletes menetrend a versenynaptárnál található. Szeretnénk jó versenyfeltételeket biztosítani az országos döntőhöz, ahol reményeink szerint Tolna megyei sikereknek is - Deák Ferenc Általános Iskola, Vak Bottyán Gimnázium, Energetikai Szakközépiskola -  örülhetünk!

Országos elődöntők az első héten

Három VI. korcsoportos országos elődöntőnek vagyunk házigazdái mindjárt az első héten: kedden a Garay János Gimnázium leány kosárlabda csapata, szerdán a Vak Bottyán Gimnázium Paks fiú kosarasai, míg csütörtökön a Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium Simontornya fiú kézilabda csapata próbálja meg kivívni az országos döntőben való indulás jogát.
Az elődöntők jegyzőkönyvei itt megtekinthetőek!

   
   

Ünnepi elnökségi ülés


A képre kattintva belehallgathatsz a 2014. évi szösszenetekbe!

Idén is Szekszárdon, a Kerekes Tenisz-centrumban tartotta évzáró elnökségi ülését a Tolna Megyei Diáksport Tanács. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Farkas Szilárd úr, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-Dunántúli Regionális Irodájának vezetője, Siklér Gábor úr, az iroda munkatársa, Kerecsényi  Márton úr, a Tolna Megyei Közgyűlés tagja. Az ünnepségen 34 kolléga vehetett át szerény elismerést  Gerzsei Péter úrtól, a Klebelsberg Szekszárdi Tankerület Igazgatójától. Ők voltak azok, akik munkájukkal hozzájárultak a diákolimpiai versenyrendszer sikeres lebonyolításához.


Diáksportolók díjátadó ünnepsége


A képre kattintva megnézheted az átadón készült fotókat!

December 16-án Szekszárdon, a Garay János Gimnázium Dísztermében zajlott az az ünnepség, amelyen a Tolna Megyei Diáksport Tanács díjazta azokat a diáksportolókat, akik a 2013-2014-évi diákolimpiák országos döntőiben 1-3. helyezést értek el. A résztvevőket Fehérvári Tamás úr, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, majd 18 sportág 267 diáksportolója vehetett át díjat a szépszámú közönség előtt. A rendezvény támogatói:  MVM. Zrt. Paks, Tolna Megye Közgyűlése, Horfer Serleg  Szekszárd. Köszönjük mindazok munkáját, akik hozzájárultak e remek sikerek születéséhez!

 

Elnökségi ülés

A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnökségi ülésén kettő decemberi rendezvényről történt döntés: 16-án délután kettőkor a Garay János Gimnázium Dísztermében köszöntjük azokat a diáksportolókat, akik az előző tanévi diákolimpiák országos döntőiben 1-3. helyezést értek el.
17-én Szekszárdon a Kerekes-Teniszcentrumban pedig azon kollégák munkáját köszönjük meg, akik a diákolimpiai versenyrendszer lebonyolításában nyújtottak számunkra komoly segítséget.

 

Mikulás Túra

ATolna Megyei Természetbarát Szövetség és a TanÖsvény Természetjárásért Egyesület Mikulása idén is várja a túrázókat hagyománynak örvendő, ünnepi rendezvényén!
Ideje: 2014. december 6. szombat
Helyszín: Magyaregregy, Kadarka kulcsosház
A kulcsosház a Mecsek turistatérképen az S+ jelzés mellett a Máré vár közelében található és az Ifjúsági Unió Szekszárd bocsátja a Mikulás rendelkezésére. A rendezvényre az előző évekhez hasonlóan várjuk iskolás csoportok, egyesületek, baráti társaságok jelentkezését.
A részleteket itt olvashatod!

Kedves Sporttárs!
Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam a
TOLNA MEGYE TÖRTÉNELMI ATLASZA
című kiadványt.
( A részletekért kattints ide! )

Teremlabdarúgás V-VI. korcsoport


19 középiskola részvételével befejeződtek a középiskolai korosztály teremlabdarúgás megyei selejtezőinek küzdelmei. A lebonyolított 36 mérkőzés kifejezetten színvonalas összképet mutat. A négy selejtezőből az ESZI Paks, a Csapó Dániel Szakképző Iskola Szekszárd, illetve a Szent László Középiskola két tagintézménye- Perczel Mór Bonyhád, valamint Vályi Péter Tamási- jutottak a december 2-ai, Szekszárd-Palánkon megrendezésre kerülő megyei döntőbe.

Kéttusa Diákolimpia Pakson


22 iskola 242 tanulóval nevezett a kéttusa diákolimpia megyei döntőjére.  Az úszás 10 órakor az I. korcsoportosok 50 méterével kezdődött, illetve 11.45-re már a VI. korcsoportosok is teljesítették a maguk 100 méterét. A futásra a paksi tanuszoda közvetlen szomszédságában lévő gondozott füves területen került sor. Minden korosztály az úszóeredményéből fakadó, úgynevezett handicap indítással egyénileg rajtolt. Az egyéni és kétfős csapateredmények az úszáshoz és futáshoz kapcsolt pontok összességéből adódtak. A diáksportolók számára az érmeket Deli Csaba úr, a Magyar Diáksport Szövetség munkatársa, valamint Martinek János, kétszeres olimpiai bajnok sportoló, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára adták át. Az eredményhirdetéssel együtt 5 órás verseny nem kis próbatétel volt a diáksportolóknak, felkészítőiknek, a kedves szülőknek és maguknak a szervezőknek is. Köszönjük a Magyar Diáksport Szövetség, valamint a Magyar Öttusa Szövetség munkatársainak segítő közreműködését. Ugyanúgy köszönet illeti Poór József tanár úr és kollégáinak precíz munkáját.


Közgyűlés és szakmai nap

45 testnevelő kolléga jelenlétével zajlott a Tolna Megyei Diáksport Tanács közgyűlése, ahol a Szekszárdi Törvényszék elvárása  szerint sor került az alapszabály módosítására. Ezt követően Varga Andrástól hallhattunk olyan előadást, amely a portfólió elkészítéséhez számos gyakorlati támponttal szolgált a testnevelők részére.
Köszönjük a kollégáknak, hogy a közgyűlés elvégezhette munkáját!

 

Az új tanév első Tolna megyei érmei


A múlt héten a Puskás Ferenc Stadionban zajlottak az atlétikai ügyességi csapatbajnokságok országos döntői, melyeken 4 Tolna megyei érem született:
- III-IV. korcsoport leány kislabdahajítás: 2. Tamási Oktatási Nevelési Intézmény  49,5225
- V-VI. korcsoport 4x800-m-es leány váltó: 3. Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár  10:05,65
- V-VI. korcsoport leány magasugrás: 2. Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium  1,5125
- V-VI. korcsoport fiú távolugrás: 3. Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 6,0125
A középiskolák országos rangsorában- a leány és fiú eredmények összesítése után, a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium mögött-  a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium az előkelő második helyen végzett. A sportolóknak és felkészítőiknek tisztelettel gratulálunk!

Közgyűlés és szakmai nap

A Tolna Megyei Diáksport Tanács és a Testnevelő Tanárok Tolna Megyei Egyesülete közös rendezvényre hívja a megye alap-és középfokú tanintézeteinek testnevelő tanárait.
Helye: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Díszterme
Ideje: 2014. október 21. / kedd /   14.00
Program:

1.  
  A Tolna Megyei Diáksport Tanács alapszabályának módosítása
2.  
  Előadás: Varga András, a Magyar Diáksport Szövetség elnökségének tagja, igazgató, közoktatási szakértő, MTTOE alelnöke, Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola igazgatója Budapest
    - Pedagógus életpálya modell, Pedagógusok minősítési rendszere
/a portfólió elkészítésének lépései/
    - Szaktanácsadói, szakértői és tanfelügyeleti rendszer bevezetése

Tisztelettel hívjuk és várjuk a testnevelő kollégákat!

Magyar Diáksport Napja

Tavaly 533 iskola 140.000 tanulóval vett részt az országos diáksportnapon. Idén, október 3-ára közel 800 magyarországi oktatási intézmény regisztrált a Magyar Diáksport Napja rendezvényre. Köszönjük a testnevelő kollégáknak, hogy közreműködésükkel hozzájárultak a rendezvény országos sikeréhez. Fényképeink Szekszárdon készültek, ahol a Garay Gimnázium tanulói a Babits Mihály Kulturális Központ előtti sétányon teljesítették a 2014 méteres távot, illetve a Babits Mihály Általános Iskola testnevelői komplex sportnapon mozgatták meg az iskola" apraját-nagyját."

Elnökségi ülés

Első ülését tartotta a Tolna Megyei Diáksport Tanács júniusban megválasztott új elnöksége. Elfogadásra került a 2014-2015-évi megyei diákolimpiai versenynaptár. A sportági versenykiírások folyamatosan kerülnek feltöltésre. A Szekszárdi Törvényszék szeptember 10-én megküldött végzésében több pontban módosítást ír elő az alapszabályt illetően, ezért még ebben az évben új közgyűlés összehívására kerül sor, melyet mindenképpen szeretnénk összekötni a testnevelő tanárok őszi szakmai napjával.


Atlétikai Gyermekbajnokság

A Tolna Megyei Atlétikai Egyesület idén is megrendezi atlétikai gyermekbajnokságát a 2002-2003-2004-es korosztály részére. A verseny ideje: 2014.09. 26. ( péntek) 14.30 Helye: Szekszárd, Sportcentrum A versenykiírás időrenddel a mellékletben található.

Boldogító igen

Tolna megye testnevelői-társadalma ismét szegényebb lett egy csinos, hajadon hölggyel. Klézli Zsuzsanna tanárnő, a szedresi iskola testnevelője a hét végén mondta ki a boldogító igent élete párjának, Aradi Gergelynek. A testnevelő tanárok sokoldalúságát bizonyítja, hogy a rendezvény vőfélyi feladatait Klem Zsolt tanár úr látta el igen magas színvonalon. Sok boldogságot kívánunk az  új párnak azzal az egyedi kéréssel, hogy szeptember 24-én, a szedresi iskolát is az atlétikai ügyességi csapatbajnokság résztvevői között szeretnénk üdvözölni!

Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség ebben az oktatási évben október 3-ára (péntekre) hirdeti meg a Magyar Diáksport Napja rendezvényt, melyen tavaly 21 Tolna megyei iskola vett részt. A rendezők szeretnék elérni, hogy mindenki legalább 120 percet töltsön aktív testmozgással, illetve teljesítse a 2014 méteres futótávot. Regisztráció:  a mellékelt jelentkezési lapot  október 2-áig kell a Magyar Diáksport Szövetség számára megküldeni.

Testnevelő tanárok tanév-előkészítő értekezlete

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban rendezett tanácskozáson több mint ötven intézmény képviseletében 78 testnevelő kolléga informálódhatott az új tanév diákolimpiai versenyrendszerének változásairól, kapott szakmai segítséget a portfólió elkészítéséhez. Fontos elvárás a jövőt illetően: az elektronikus nevezést - melynek módja változatlan- valamennyi sportágat illetően szeptember végéig szükséges megtenni.
Szeptember hónap diákolimpiai döntői:
- Duatlon: Szekszárd, 09. 13.
- Atlétika ÜCSB. V-VI. kcs. Szekszárd, 09.23.
- Atlétika ÜCSB  III-IV. kcs. Szekszárd, 09.24.


 

Tanévzáró titkári értekezlet

Július 9-én Budapesten tartotta tanévet értékelő megyei titkári értekezletét a Magyar Diáksport Szövetség. Rádics Balázs ügyvezető igazgató a megyék felé irányuló, növekvő anyagi támogatás lehetőségéről számolt be. A diákolimpiai versenyrendszert illetően távlati célként e versenyrendszer teljes körű egészségfejlesztési iskolai programba való illesztését fogalmazta meg. Tilinger Balázs, a diákolimpiai osztály vezetője értékelésében kitért a Magyar Diáksport Napja rendezvényre is, melyen 21 Tolna megyei iskola vett részt az elmúlt tanévben. Elhangzott még, hogy a versenyekre való elektronikus nevezés módja változatlan marad a 2014-2015-ös tanévben. Az új tanévben kettő országos döntő házigazdája lesz Tolna megye:
Floorball kispályás: I., II., III., IV., V., VI. korcsoport,
Paks, 2015. január 17-18.
Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia V-VI. korcsoport,
Dombóvár, 2015. március 21.


20 éves a HORFER Serleg Kft.

Június 23-án Budapesten a Magyar Sport Házában ünnepelte 20. születésnapját a szekszárdi székhelyű HORFER Serleg Kft. Az ünnepségre a Tolna Megyei Diáksport Tanács is meghívást kapott, hiszen szinte a kezdetektől korrekt munkakapcsolatban vagyunk: a Tolna megyei diákolimpiai versenyrendszer érmeit, illetve az év végi, országos diákolimpiákon eredményesen szerepelő sportolók díjait hosszú évek óta a HORFER Serlegtől szerezzük be. Örömünkre szolgál, hogy a 2013-2014-es tanévhez kapcsolódóan ez a cég biztosította országos szinten az érmeket a megyei döntőkön, az országos elődöntőkön és országos döntőkön is. Bízunk benne, hogy jó kapcsolatunk még sokáig megmarad. Boldog születésnapot HORFER Serleg!

 


Tisztújító közgyűlés a Tolna
Megyei Diáksport Tanácsnál


Június 17-én Szekszárdon a Városi Sport és Szabadidőközpontban 49 Tolna megyei általános és középiskola képviseletével zajlott a megyei diáksport tanács tisztújító közgyűlése. A közgyűlés egyhangú szavazással fogadta el az elnökség szakmai beszámolóját, a felügyelő-bizottság beszámolóját, a 2013-évi költségvetési beszámolót, majd a 2014-évi költségvetési tervet. Ezt követően a tisztújításra került sor, melynek eredménye:
Elnök: Kozmann György
Titkár: Földesi Gyula
Elnökségi tagok: Balaskó László, Kilián Zsolt, Németh József, Poór József, Zalakovics Gábor, Völgyi István, Scherer Tamás, Scheidler Géza, Deák István, Klem Zsolt
Felügyelő bizottság elnöke: Dárdai Ferenc, tagjai Huszárikné Böröcz Zsófia, Schéfer István
Fegyelmi biztos: Nagy István
A megválasztott tisztségviselők mandátuma 4 évre szól.

 

 

Deák István tanár úr kitüntetése

Május 29-én Budapesten tartotta éves küldöttgyűlését a Magyar Diáksport Szövetség. Balogh Gábor elnök úr beszámolójában hangsúlyozta, hogy a szervezet költségvetése lényegesen nagyobb mozgásteret biztosít az előző évekhez viszonyítottan, mely lehetővé teszi a megyei szervezetek tevékenységének korábbiakhoz képest nagyobb arányú segítését is. Ezen a fórumon kerültek átadásra a Magyar Diáksport Szövetség által adományozott Diákokért Emlékplakett elismerések. Tolna megyéből Deák István tanár úr, az őcsényi általános iskola pedagógusa érdemelte ki ezt az országos kitüntetést. A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnöksége nevében  köszönjük a tanár úr munkáját. Kívánjuk, hogy tanítványaival még sok diákolimpiai sikernek örülhessenek a jövőben!

 

Testnevelők találkozása

 

Mintegy húsz testnevelő kolléga döntött úgy, hogy az év végi forgatagban időt szakít arra, hogy kötetlen formában, baráti közegben ossza meg nézeteit a világról, arról a szakterületről, amelyben a sportszakemberek
dolgoznak. Az Ónodi-házaspár pincehelyi rezidenciája iszonytató mennyiségű és minőségű munkáról "mesél". Egy emberöltő munkája, amely szinte naponta megerősítést igényel létrehozóitól.  Talán e számunkra nagyon nehezen felfogható, temérdek befektetett energia sugallja: ki-ki a maga helyén még képes szunnyadó energiák mozgósítására!

Nagy Gábor tanár úr elismerése


A Művészetek Palotája volt a helyszíne annak az ünnepségnek, ahol az Új Európa Alapítvány által adományozott MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át nyolc példaértékű munkát végző pedagógus, közöttük Nagy Gábor tanár úr, a paksi Energetikai Szakközépiskola testnevelő tanára. Gratulálunk a tanár úrnak, munkájához további sikereket kívánunk! A díjátadó sajtóközleménye itt olvasható!

 

Díjazott a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium

A Magyar Tudományos Akadémia volt a helyszíne annak az ünnepségnek, ahol a Magyar Diáksport Szövetség azt a 12-12 alap-és középfokú tanintézetet díjazta, amelyek az előző tanévhez kapcsolódó diákolimpiai versenyrendszerben a legeredményesebbek voltak. A középiskolák között a Petőfi 8. helyen végzett. A példaértékű munkához és eredményekhez gratulálunk!

 

Tolna Megye Legjobb Sportolója 2013


A Tolna Megyei Önkormányzat, valamint a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége február 13-án Szekszárdon a Vármegyeháza Dísztermében rendezte meg Tolna Megye Legjobb Sportolója 2013 díjátadó ünnepségét, ahol 26 sportág 61 sportolója és 43 edzője részesült elismerésben 2013-évi kimagasló sporteredményeiért.


Évértékelő összejövetel a Kerekes
Tenisz Centrumban

Szösszenetért ide kattints!

Diáksportolók díjazása

December 10-én a szekszárdi Garay János Gimnázium Díszterme adott otthont annak az ünnepségnek, melyen a Tolna Megyei Diáksport Tanács ismerte el azon diáksportolók teljesítményét, akik a 2012-2013-as diákolimpiák országos döntőiben 1-3. helyezést értek el. Ez 18 sportág 314 sportolóját jelentette. A megyei közgyűlés nevében Dr. Pálos Miklós alelnök úr gratulált az eredményekhez. Hangsúlyozta: komoly értéket képvisel az a hagyomány, hogy a Tolna Megyei Diáksport Tanács 1992-óta ünnepélyes keretek között emlékezik meg a diákolimpiai sikerekről.

A képre kattintva az ünnepségen készült felvételek megtekinthetők!

Csábrák János tanár úr kitüntetése

Egy ember életében különösen fontos állomás, amikor munkáját az a közeg ismeri el, amelyben él és dolgozik. Bonyhád Város Önkormányzati Képviselő Testülete Csábrák János tanár úrnak "Boros Dezső Díjat" adományozott kiemelkedő testnevelő tanári tevékenysége és az atlétika sportágban végzett edzői munkássága elismeréseként.Tolna megye diáksport társadalma nevében is gratulálunk a tanár úrnak, munkájára, szakmai segítségére még sokáig szeretnénk számítani és építeni!


Testnevelő tanároknak a kötött munkaidő és a
diákolimpia kapcsolatáról


A Magyar Diáksport Szövetség megkeresésére a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is megerősítette, hogy a Diákolimpia versenyein való részvétel beleszámít a 32 órás munkaidőbe. A KLIK tájékoztató levele a mellékletben található.

 

Pontrangsor
 
Tagdíjbefizetések
 
 
 

 

 

 

 

 

 

vissza a lap tetejére