Kedves Kollégák!

A rendező Bonyhádtól érkezett a jelzés, hogy március 21-én, a korosztályt érintő országos matematikai verseny miatt a röplabda III. kcs. megyei döntőjének időpontját módosítani szükséges. Poór József tanár úrral való egyeztetés után az egy héttel későbbi rendezés mellett döntött a rendező. Így a megyei döntő új időpontja.: 03.28. / csütörtök / Tisztelettel kérjük a változtatás elfogadását!
Üdvözlettel: FGY.

Esélyek tábora Tatán

Az Esély Budapest Fővárosi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány térítésmentes táboroztatásra pályázatot hirdet. A pályázaton előnyt élveznek a hátrányos, vagy halmozottan hátrányos, illetve fogyatékkal élő tanulók, továbbá pedagógusaik. Határidő a nyári turnusoknál: 2019. 03.31. A pályázat részletei a mellékletből ismerhetők meg. (Pályázati kiírás, Jelentkezési lap)

 

„Magyarország jó tanulója-jó sportolója 2018”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt pályázatot hirdet a „Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2018” cím elnyerésére, mellyel azon tanulókat és hallgatókat kívánja kitüntetni a minisztérium, akik a 2017/2018. tanévben kimagasló tanulmányi- és sporteredményt értek el. A pályázatot papíralapon, postai úton kell benyújtani a Pályázati útmutatóban megadott címre. A pályázat az MDSZ-honlapján megismerhető. Benyújtási határidő: 2019. március 28.

 

TEQBALL asztalok

A napokban a Szekszárdi Szakképzési Centrum 6 tagintézményének- Ady Szekszárd, Perczel Bonyhád, Vályi Tamási, Szent István Paks, Magyar László Dunaföldvár, Esterházy Dombóvár - eszközparkja gyarapodott 1-1 TEQBALL asztallal, melyek a Magyar Diáksport Szövetség Dél-Dunántúli Regionális Irodája munkatársainak közreműködésével kerültek átadásra és "beüzemelésre". Az eszközök reményeink szerint nemcsak a profi labdarúgók, hanem az amatőr sportkedvelők számára is kiválóan alkalmas lehetőséget nyújtanak technikai tudásuk, koncentrációs képességük és állóképességük fejlesztésére.

Időpont változás a XI. Kanizsai Dorottya Úszóversenyben!

Kedves Kollégák! Tisztelettel és elnézések közepette jelzem, hogy a XI. Kanizsai Dorottya úszóverseny időpontját programütközés miatt egy nappal korábbra tettük. Tehát a verseny időpontja: 2019. február 28. 12.00 csütörtök Ezzel együtt a nevezési határidőt is egy nappal korábbi időpontra febr. 25. hétfő éjfélre tettük. Ezt követően nevezésre már nincs lehetőség. Itt ragadom meg a lehetőséget arra, hogy jelezzem a nevezés online módon történik, melyet itt találtok meg. Ahhoz, hogy használni tudjátok a táblázatot szükséges egy gmail elérhetőség, és egy visszajelzés a számomra, hogy mely iskola számára nyissam meg az oldalt. Ha van olyan kolléga, aki több intézményből válogatja össze a csapatát, elég egy gmail cím, de jelezni szíveskedjen hogy mely iskolák számára készítsük el a nevezési felületet. Üdvözlettel, Nagy Ákos, szervező

I. Kanizsai Dorottya Úszóverseny

A Kanizsai Dorottya Általános Iskola, valamint a Bátaszéki Sportegyesület idén is megrendezi a Kanizsai Dorottya úszóversenyt, mely a "B" kategóriás versenyzők számára nyújt kiváló felkészülési lehetőséget az országos diákolimpiára. A verseny ideje: 2019. március 1. (péntek) 12.00 óra. Helye: Bátaszék, Tanuszoda. A online nevezés határideje: 02.26.  A versennyel kapcsolatos információk a mellékletben találhatók. A rendezők tisztelettel várják az iskolák nevezéseit!

 

XXXIV. Dr. Pataki József emléktúra Óbányára

A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség, valamint a Szekszárdi Kórház Sportegyesület Természetjáró Szakosztálya idén is megrendezi szokásos emléktúráját. Időpont: 2019. 02. 16. (szombat)A túrával kapcsolatos hasznos információk a mellékletben találhatók. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak a rendezők!

 

Garays bronzérem
Kecskemétről

A hét végén Kecskemét adott otthont az V-VI. korcsoportos "A" kosárlabda diákolimpia országos döntőjének, ahol a leányok között a mezőny legfiatalabb csapatával voltunk érdekeltek. A csoportmeccsek egy küzdelmes vereséggel indultak,  - Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Gimnáziumától 72-79 - majd kettő "sima" győzelem következett,  - Miskolc, Hermann Ottó Gimnázium 82-45, és Győr, Krúdy Gimnázium 97-63 - így a csoport 2. helyén zárt a Garay. A keresztjáték során a későbbi bajnok, Budapest, Veres Pálné Gimnáziumától 35-59-es vereség volt a végeredmény, így maradt a "bronzos" mérkőzés azzal a budapesti gimnáziummal, akitől a nyitómérkőzésen vereséget szenvedett a csapat. Csirzó Zoltán tanár úr szerint, - aki kissé elérzékenyült az iskola életében nem mindennapi diákolimpiai sikertől- mindenki tudása legjavát nyújtva, az erőtartalékokat maximálisan mozgósítva 69-50-re legyőzte a Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Gimnáziumát, így az országos döntő 3. helyén végzett. Külön öröm, hogy a szekszárdi Renczes Rebeka helyet kapott az "all star" csapatban is. Komoly bravúr, minden résztvevőnek gratulálunk!

Eredményességi díjátadó ünnepség

2019. január 23-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia épületében tartotta a 2017-2018-as tanévhez kapcsolódó diákolimpia eredményességi díjátadó ünnepségét a Magyar Diáksport Szövetség. Az eredményesség tekintetében nem volt Tolna megyei vonatkozása a rendezvénynek. Ezzel együtt kiemelendő, hogy a középiskolák között a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium a rendkívül értékes 6. helyen, míg az alapfokú tanintézetek népes mezőnyében a Szent Orsolya Rendi Katolikus Iskolaközpont Dombóvár a 9. helyen végzett. Köszönjük a kollégáknak, hogy munkájukkal az ország legjobbjai közé emelik intézményüket! Ezen a rendezvényen kerültek átadásra a megye legeredményesebb testnevelője címek is, melyet megyénkben - a Tolna Megyei Diáksport Tanács elnökségének felterjesztése alapján- Gulyás Péter tanár úr, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium testnevelője kapott. 2018-ban tanítványai közül ketten álltak az úszás diákolimpiák országos döntőiben a dobogó legfelső fokán, de komoly bravúrnak számít a III. korcsoportos leány röplabda csapattal elért országos negyedik hely is!

Bodor Árpád Emléktúra

A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség 4. alkalommal rendezi túráját, mellyel tiszteletbeli elnökére emlékezik a szövetség. Időpont: 2019. február 2. (szombat) A túra részletes leírása a mellékletben található. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak a szervezők!

 

Kosárlabda diákolimpia
országos elődöntő Pakson

Január 4-én az ESZI-ben rendeztük az V-VI. korcsoportos "A" fiú
kosárlabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét, ahol a jó játékerőt
képviselő, házigazda ESZI csapata kettő vereségével a 4. helyen végzett.
Továbbjutott a kecskeméti országos döntőbe a PTE Gyakorló Általános
Iskola, Gimnázium Pécs csapata, ezüstérmes a Szegedi Deák Ferenc
Gimnázium lett, míg 3. helyen a Veres Pálné Gimnázium Budapest csapata
végzett. Kecskeméten lesz azért Tolna megyei képviselet, hiszen a
decemberben, Pécsett  rendezett leány országos elődöntőn a Garay János
Gimnázium óriási küzdelemben - Garay Szekszárd- PTE Gyakorló Pécs :
86-85 - kiharcolta a továbbjutást!

 

Évet zárt a Tolna Megyei Diáksport Tanács


Az esemény fotói a képre kattintva megtekinthetők!

A Tolna Megyei Diáksport Tanács december 17-én Pakson rendezte évet záró ünnepi elnökségi ülését. Míg az előző napokban a diáksportolók teljesítménye került elismerésre, itt pedig a testnevelő kollégák munkáját köszönte meg az elnökség. Azokét, akik a diákolimpiai versenyrendszer lebonyolításának aktív résztvevői voltak. A közreműködők számára a jutalmakat Gerzsei Péter úr, a Szekszárdi Tankerület igazgatója adta át. Sok idő nincs az elmélkedésre, hiszen január 4-én az V-VI. korcsoportos fiúk részére kosárlabda diákolimpia országos elődöntőt rendezünk a paksi Energetikai Szakgimnázium részvételével, majd a futsal diákolimpia megyei döntőjére kerül sor január 9-én Bonyhádon, helyszín az új sportcsarnok. 2019-ben egyébként országos döntőt is rendez Tolna megye: május 17-19-én Szekszárd ad otthont a középiskolai korosztály leány labdarúgás diákolimpia országos döntőjének.

 

Floorball Országos
Elődöntő

December 12-én Pakson, az ESZI-ben rendeztük a kispályás floorball diákolimpia V. és VI. korcsoportjának egyik országos elődöntőjét fiú és leány csapatok részvételével. A Poór József tanár úr által vezényelt, szoros időrend mentén zajló rendezvényen 27 csapat 56 mérkőzésen döntötte el az országos döntőbe jutás jogának megszerzését. Ez többnyire csak fővárosi csapatoknak sikerült. Bronzérmes helyen végzett az ESZI V. korcsoportos leány csapata, a továbbjutás egyedül az ESZI VI. korcsoportos leány csapatának sikerült. A nagyon erős mezőnyben komoly erőfeszítéseket tettek azon megyei csapataink is ,- Szekszárdi SZC. Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szekszárdi SZC. Ady Endre Szakképző Iskolája, Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Általános Iskola, Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium, Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium - amelyeknek nem sikerült a továbbjutás, de teljesítményüket így is dicséret illeti!

Díjátadó 2018

ni.

A Tolna Megyei Diáksport Tanács a 2017/2018-évi országos diákolimpiákon 1-3. helyezést elért sportolók nagyszerű teljesítményét ünnepélyes keretek között ismerte el 2018. december 11.-én a Garay János Gimnázium Dísztermében. Az eseményen készült fotók a képre kattintva megnézhetők!

 

Elnökségi ülés

November 28-án tartotta elnökségi ülését a Tolna Megyei Diáksport Tanács. A napirendben az év hátralévő időszaka rendezvényeinek véglegesítése szerepelt. A diáksportolók díjátadó ünnepségére december 11-én, / kedden / 14 órai kezdéssel Szekszárdon, a Garay János Gimnázium Dísztermében kerül sor, ahol 21 sportág 261 sportolójának teljesítményét ismerjük el. Az évet záró, a testnevelő kollégák munkáját megköszönő, ünnepi elnökségi ülés helye és ideje: Paks, TEKÉZŐ, 2018. december 17. (hétfő)  16.00 óra.


EMLÉKÜLÉS
"150 éves a kötelező iskolai testnevelés Magyarországon"

Kedves Kollégánk! A Magyar Testnevelő Tanárok Egyesülete nevében szeretettel hívunk és várunk a december 1-jén, Budapesten rendezendő nagyszabású emlékülésre. Kérjük, hogy részvételi szándékodat jelezd onodi.petofi@gmail.com     20-824-6990 / Az emlékülés részletes programja a mellékletben található. Szívélyes üdvözlettel: Scheidler Géza elnök, Testnevelő Tanárok Tolna Megyei Egyesülete

Mikulás túra

A Tolna Megyei Természetbarát Szövetség és a TanÖsvény a Természetjárásért Egyesület idén is megrendezi a más hagyományos Mikulás túrát. Ideje: 2018. december 8.  Helye: Magyaregregy-kulcsosház. A rendezők szívesen fogadják  iskolai csoportok jelentkezését is! A túra részletei a mellékletben találhatók.

  "Együtt az egészségért! - A NETFIT fejlesztési irányainak bemutatása"

A Magyar Diáksport Szövetség a fenti címmel konferenciát szervez, melyre tisztelettel hívja és várja a testnevelő kollégákat. A helyszínek és időpontok a mellékletben találhatók. A zártkörű workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük az érdeklődő kollégákat, hogy a számotokra megfelelő időpontra és helyszínre szíveskedjetek jelentkezni!

4 Tolna megyei diákolimpiai bajnoki cím

A hét végén Budapesten került megrendezésre az Ügyességi Csapatbajnokság országos döntője. Szombaton az általános iskolai korosztályban a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola fiú magasugró csapata bajnoki címet szerzett. Másnap az V-VI. korcsoport megmérettetésén a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 13 csapattal volt érintett, közülük 3 csapatnak is- fiú magasugrás, fiú távolugrás, fiú svédváltó- sikerült a dobogó legmagasabb fokára állni. Óriási eredmény, gratulálunk a kollégáknak! A bonyhádi helyezések a mellékletben találhatók.

Fenti képeket Scherer Tamás tanárúrnak köszönhetjük. A Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola fiú magasugró csapata már a tavalyi tanévben is a dobogón végzett, az ezüstérmet az idei évben tovább fényesítették. Péceli Tamás, aki tavaly is tagja volt a csapatnak, volt a vezéregyéniség. A mezőny legjobbjaként 179 centiméteres eredménnyel zárt. A Péceli Tamás, Atkáry Lajos, Garabás Gergő, Miklós Kevin összeállítású csapat végül 152,25 centis átlaggal nyerte a III-IV.kcs országos diákolimpia döntőjét.

Európai Diáksport Nap

A Magyar Diáksport Szövetség idén szeptember 28-án rendezte az Európai Diáksport Napját, mely rendezvényen Magyarországon ezerkettőszáz iskola, mintegy négyszázezer tanulót mozgatott meg. Örülünk, és tisztelettel köszönjük a kollégáknak, hogy ehhez a sikerhez Tolna megyei iskolák is hozzájárultak azzal, hogy 34 intézményünk hirdetett sportprogramot erre a napra. A mellékelt képeket a Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola rendezvényéről kaptuk.

Elnökségi ülés


Szeptember 20-án tartotta első elnökségi ülését az augusztus 28-án megválasztott új elnökség. Az összejövetel legfontosabb témája a Tolna Megyei Diáksport Tanács 2018-2019-évi diákolimpiai versenynaptárának összeállítása volt. A szoros nevezési határidők miatt igencsak sűrű a tavaszi program, komoly gondot okozva a diáksport-bizottságok vezetőinek, akik a megyei döntőkhöz igazodva alkotják meg az alapszintű versenyek versenynaptárát. Kiosztásra kerültek a 2018-2019-évi diákolimpiai versenykiírás könyvek, ahhoz az iskolák a DSB-vezetőknél- középiskolák is- tudnak hozzájutni.

Folytatódnak az
MDSZ ingyenes továbbképzései

A Magyar Diáksport Szövetség az 2018-2019-es tanévhez kapcsolódóan is folytatja ingyenes, 30 kredit pontot adó továbbképzéseit, melynek őszi Tolna megyei lehetőségei:
- A tompítás művészete, küzdőjátékok az iskolában, 2018.október 26-27-28.   helyszín: Szekszárd, Baka István Általános Iskola
2018. november 9-10-11. helyszín: Paks, Bezerédj Általános Iskola
- Röpsuli-röplabdázás az iskolában,   2018. november 16-17-18. helyszín:
Szekszárd, Baka István Általános Iskola
Kérjük a kollégáktól, éljetek az MDSZ-által nyújtott lehetőséggel!

MDSZ workshop Szekszárdon

Szeptember 6-án Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban rendezett workshop-ot a Magyar Diáksport Szövetség, ahol Baranya, Somogy és Tolna megyék megyei diáksport-szervezeteinek elnökei és titkárai kaptak tájékoztatást a grassroots sport filozófia és koncepció részleteiről, illetve annak diáksportba való beépítési lehetőségéről, melyet dr. Molnár László úr, az MDSZ-stratégiai igazgatója prezentált. A délutáni program központi témája - előadó: Rádics Balázs, Grassroots sport Nkft. ügyvezető elnöke - az Európai Diáksport Napja (ESSD) volt, ahol azok a feladatok is tárgyalásra kerültek, amelyek segítik, hogy 2018. szeptember 28-án minden eddiginél több résztvevője legyen a rendezvénynek.


Pontrangsor 2017-2018

 

A Tolnai Sárkányhajó Egyesület szeretettel hívja és várja azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a sárkányhajózással kapcsolatban, esetleg szeretnék kipróbálni ezt a sportágat. A mellékelt prezentációban bemutatkozik az egyesület. E-mail elérhetőség: holtduna.tolna.se@gmail.com, a facebook-on pedig: Tolnai Sárkányhajó Egyesület

 

Tisztújító közgyűlés

Augusztus 28-án a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium atlétikai csarnokában tartotta tisztújító közgyűlését a Tolna Megyei Diáksport Tanács, melyen 44 iskola 76 testnevelője jelent meg. Az elnökség beszámolójának elfogadása után először a szervezet 2017-évi mérlegéről szóló jelentést erősítette meg a közgyűlés, majd a felügyelő bizottság beszámolójának elfogadása következett. A napirendben a tisztújítás következett, melynek eredménye a következő négy évre:
- Elnök: Kozmann György            Titkár: Földesi Gyula
- Elnökségi tagok: Kilián Zsolt, Poór József, Zalakovics Gábor, Pittinoné Kutas Erika, Balaskó László, Völgyi István, Deák István, Klem Zsolt, Scherer Tamás, Scheidler Géza
Felügyelő bizottság elnöke: Dárdai Ferenc, tagjai Schafer István, Huszárikné Böröcz Zsófia

Meghívó


Tolna Megyei Diáksport Tanács,
(7100 Szekszárd, Szent István tér 11-13.)

közgyűlésére

Tisztelt egyesületi tag, Tisztelt szavazásra jogosult!

Szeretettel meghívom Önt a Tolna Megyei Diáksport Tanács (továbbiakban DST) közgyűlésére, melyet a testnevelő tanárok tanév-előkészítő értekezlete keretén belül tartunk. A közgyűlésen valamennyi iskolai diáksport szervezet 1 fő felnőtt küldöttel képviselteti magát.

Ideje: 2018. augusztus 28. 9.00 / regisztráció: 8.30 tól -8.50-ig /
helyszíne: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Atlétikai Csarnoka

A közgyűlés napirendi pontjai:

  1. a DST éves beszámolójának - ezen belül az elnökségnek a DST vagyoni helyzetéről szóló jelentésének -, felügyelőbizottsági beszámolójának megerősítése
  2. A Tolna Megyei Diáksport Tanács tisztségviselőinek megválasztása (elnök, titkár, 10 fő elnökség tag, felügyelő bizottság tagjai /3 fő/, fegyelmi biztos)
  3. Alapszabály módosítása (hatályos jogszabályoknak megfelelés érdekében)
  4. Egyebek

 

A Tolna Megyei Diáksport Tanács Alapszabályának 11.§ 4.b./ pontja értelmében amennyiben a közgyűlés a fenti időpontban nem határozatképes, ugyanezen a napon, a fent megjelölt helyszínen 30 perccel később, 9.30 -kor megismételt közgyűlés megtartására kerül sor, a fenti napirendi pontokkal. Felhívom a figyelmét, hogy ilyen esetben a közgyűlés ugyanazon napirenddel a megjelentek számától függetlenül határozatképes.
A közgyűlés után a résztvevők a 2018-2019-es tanév diákolimpiai versenyrendszerének változásairól kapnak információt

Részvételében bízva, tisztelettel:                         Földesi Gyula titkár

Szekszárd, 2018. 08. 10.

Mellékletek:
- Beszámoló a Tolna Megyei Diáksport Tanács tevékenységéről
- A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített
éves beszámolója és közhasznúsági melléklete
2017. év

 

Tanév-előkészítő értekezlet, közgyűlés

Tájékoztatjuk a kedves kollégákat, hogy a testnevelő tanárok tanév-előkészítő értekezletére- illetve a Tolna Megyei Diáksport Tanács tisztújító közgyűlésére- 2018. augusztus 28-án kedden, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban kerül sor. Tervezett kezdési időpont 8.30. A részletes program később kerül kiküldésre.

Galambos János tanár úr nyugdíjas lett

Meghitt ünnepségre került sor július 3-án Szekszárdon, a Garay János Általános Iskolában. A tanár úr 1990-ben Nagyváradról érkezett az akkori "Zrínyibe" , a testnevelés tanítás mellett megszámlálhatatlan sítábor, labdarúgó sportsiker- hazai és Párizsi Nemzetközi tornákon szerzett - fűződik nevéhez. Több évtizedes munkájának szerves része volt az úszásoktatás is. Az ünnepség hangulata egyértelműen sugározta, hogy Galambos János tanár úr a tantestület különösen megbecsült tagja volt, és a kollégákkal való, jövőbeni kapcsolataiban is az marad.

Magyarország jó tanulója- jó sportolója

A napokban Budapesten, az Agrárminisztériumban kerültek átadásra a Magyarország jó tanulója-jó sportolója 2017-es pályázat nyertesei, igazolva, hogy a tanulás és sport jól megférnek egymás mellett. A díjazottak között három Tolna megyei sportolót üdvözölhettünk, ők:
- Kőszegi Lilla Zsanna   (úszás )      Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár
- Andi Péter                 ( atlétika )   Baka István Általános Iskola Szekszárd
- Döbrösy Álmos          (cselgáncs )  Baka István Általános Iskola Szekszárd
A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!


 

MDSZ-küldöttgyűlés

Május 31-én Budapesten, a Danubius Hotel Arénában tartotta évi küldöttgyűlését a Magyar Diáksport Szövetség. A küldöttek egyhangú szavazással fogadták el a szervezet tevékenységéről szóló elnöki beszámolót, az MDSZ-2017-évi egyszerűsített mérlegét, valamint a felügyelő bizottság jelentését. Ezt követően a "Diáksportért" országos kitüntetések kerültek átadásra, mely elismerésben Tolna megyéből Völgyi István tanár úr, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium testnevelő tanára, a Tolna Megyei Diáksport Tanács elnökségi tagja részesült. A tanár úr a Bonyhád város-városkörnyéki diáksport-bizottság vezetőjeként mintaszerűen koordinálja a terület diáksportját, emellett komoly segítséget nyújt a megyei atlétikai diákolimpiák szervezésében is.

 

2016-2017-tanévi diákolimpia eredményességi
díjátadó az MDSZ-nél


2018. január 11-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián tartotta díjátadó ünnepségét a Magyar Diáksport Szövetség. A rendezvényen kerültek díjazásra az elmúlt tanév legeredményesebb testnevelői, Tolna megyéből Deák István tanár úr, az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola pedagógusa. Az iskola a legeredményesebb "kistelepülés" volt Tolna megyében a diákolimpiai versenyrendszerben, emellett azzal a kiemelkedő eredménnyel is büszkélkedhet, hogy a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia III-IV. korcsoportos országos döntőjében- megvédve előző évi elsőségét- ismét országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett. Az ünnepségnek volt még Tolna megyei vonatkozása: a Szakcsi Általános Iskola Kocsolai Tagintézménye, a kis iskolák diákolimpiája, leány kézilabdában szerzett országos ezüstérmével, a kis iskolák eredményességi rangsorában- megosztva - a harmadik helyen végzett. Az elismerésekhez tisztelettel gratulálunk!

 

Diáksportolók díjazása


A képre kattintva megnézhetők a díjátadón készült fényképek!

December 12-én ismét együtt ünnepelt Tolna megye diáksport-társadalma. A Garay János Gimnázium dísztermében megtartott rendezvényen 18 sportág 199 sportolóját díjazta a Tolna Megyei Diáksport Tanács. Azokat, akik a 2016-2017-évi diákolimpiák országos döntőiben érmes helyeken végeztek. A sportolókat Fehérvári Tamás úr, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, kiemelve azt, hogy a sportolók tevékenysége mindig is követendő minta a többiek számára. A Magyar Diáksport Szövetség nevében Rádics Balázs úr, a szervezet ügyvezető igazgatója köszönte meg a testnevelők, edzők, szülök segítségét abban, hogy egy egészségesebb generáció "felépítésében" közreműködnek.

 

Diákolimpiai versenyek dokumentálása

A Magyar Diáksport Szövetség és a Tolna Megyei Diáksport Tanács megállapodást kötött a 2016-2017-évi diákolimpia alapszintű és megyei versenyeinek lebonyolítása tárgyában. A Magyar Diáksport Szövetség sportáganként szabott támogatást nyújt a megyei szervezetek számára. Ennek feltétele a versenyek megfelelő szintű dokumentálása, amely jelenti a rendezvényről beszámoló lap kitöltését, jegyzőkönyveket, valamint az eseményen készült 3 fotó elektronikus úton való megküldését. Ebben a munkában segítségünkre van az MDSZ- Dél-Dunántúli Regionális Irodája, ezért kérjük,hogy a beszámolót, a jegyzőkönyveket és a fotókat elektronikus úton közvetlenül számukra ablonczy.orsolya@mdsz.hu küldjék a kollégák. A fotók esetében lényeges a verseny helyszínének és idejének megadása.Fontos: minden versenyről rendelkeznünk kell a felsoroltakkal, hiszen ez feltétel az anyagi támogatás vonatkozásában. Kérjük a testnevelő kollégákat, hogy segítsék a diáksport-bizottságok elnökeinek ez irányú munkáját!

 

vissza a lap tetejére