"Együtt az egészségért! - A NETFITR fejlesztési irányainak bemutatása"

A Magyar Diáksport Szövetség a fenti címmel konferenciát szervez, melyre tisztelettel hívja és várja a testnevelő kollégákat. A helyszínek és időpontok a mellékletben találhatók. A zártkörű workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük az érdeklődő kollégákat, hogy a számotokra megfelelő időpontra és helyszínre szíveskedjetek jelentkezni!

4 Tolna megyei diákolimpiai bajnoki cím

A hét végén Budapesten került megrendezésre az Ügyességi Csapatbajnokság országos döntője. Szombaton az általános iskolai korosztályban a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola fiú magasugró csapata bajnoki címet szerzett. Másnap az V-VI. korcsoport megmérettetésén a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 13 csapattal volt érintett, közülük 3 csapatnak is- fiú magasugrás, fiú távolugrás, fiú svédváltó- sikerült a dobogó legmagasabb fokára állni. Óriási eredmény, gratulálunk a kollégáknak! A bonyhádi helyezések a mellékletben találhatók.

Fenti képeket Scherer Tamás tanárúrnak köszönhetjük. A Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola fiú magasugró csapata már a tavalyi tanévben is a dobogón végzett, az ezüstérmet az idei évben tovább fényesítették. Péceli Tamás, aki tavaly is tagja volt a csapatnak, volt a vezéregyéniség. A mezőny legjobbjaként 179 centiméteres eredménnyel zárt. A Péceli Tamás, Atkáry Lajos, Garabás Gergő, Miklós Kevin összeállítású csapat végül 152,25 centis átlaggal nyerte a III-IV.kcs országos diákolimpia döntőjét.

Európai Diáksport Nap

A Magyar Diáksport Szövetség idén szeptember 28-án rendezte az Európai Diáksport Napját, mely rendezvényen Magyarországon ezerkettőszáz iskola, mintegy négyszázezer tanulót mozgatott meg. Örülünk, és tisztelettel köszönjük a kollégáknak, hogy ehhez a sikerhez Tolna megyei iskolák is hozzájárultak azzal, hogy 34 intézményünk hirdetett sportprogramot erre a napra. A mellékelt képeket a Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola rendezvényéről kaptuk.

Elnökségi ülés


Szeptember 20-án tartotta első elnökségi ülését az augusztus 28-án megválasztott új elnökség. Az összejövetel legfontosabb témája a Tolna Megyei Diáksport Tanács 2018-2019-évi diákolimpiai versenynaptárának összeállítása volt. A szoros nevezési határidők miatt igencsak sűrű a tavaszi program, komoly gondot okozva a diáksport-bizottságok vezetőinek, akik a megyei döntőkhöz igazodva alkotják meg az alapszintű versenyek versenynaptárát. Kiosztásra kerültek a 2018-2019-évi diákolimpiai versenykiírás könyvek, ahhoz az iskolák a DSB-vezetőknél- középiskolák is- tudnak hozzájutni.

Folytatódnak az
MDSZ ingyenes továbbképzései

A Magyar Diáksport Szövetség az 2018-2019-es tanévhez kapcsolódóan is folytatja ingyenes, 30 kredit pontot adó továbbképzéseit, melynek őszi Tolna megyei lehetőségei:
- A tompítás művészete, küzdőjátékok az iskolában, 2018.október 26-27-28.   helyszín: Szekszárd, Baka István Általános Iskola
2018. november 9-10-11. helyszín: Paks, Bezerédj Általános Iskola
- Röpsuli-röplabdázás az iskolában,   2018. november 16-17-18. helyszín:
Szekszárd, Baka István Általános Iskola
Kérjük a kollégáktól, éljetek az MDSZ-által nyújtott lehetőséggel!

MDSZ workshop Szekszárdon

Szeptember 6-án Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban rendezett workshop-ot a Magyar Diáksport Szövetség, ahol Baranya, Somogy és Tolna megyék megyei diáksport-szervezeteinek elnökei és titkárai kaptak tájékoztatást a grassroots sport filozófia és koncepció részleteiről, illetve annak diáksportba való beépítési lehetőségéről, melyet dr. Molnár László úr, az MDSZ-stratégiai igazgatója prezentált. A délutáni program központi témája - előadó: Rádics Balázs, Grassroots sport Nkft. ügyvezető elnöke - az Európai Diáksport Napja (ESSD) volt, ahol azok a feladatok is tárgyalásra kerültek, amelyek segítik, hogy 2018. szeptember 28-án minden eddiginél több résztvevője legyen a rendezvénynek.


Pontrangsor 2017-2018

 

A Tolnai Sárkányhajó Egyesület szeretettel hívja és várja azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a sárkányhajózással kapcsolatban, esetleg szeretnék kipróbálni ezt a sportágat. A mellékelt prezentációban bemutatkozik az egyesület. E-mail elérhetőség: holtduna.tolna.se@gmail.com, a facebook-on pedig: Tolnai Sárkányhajó Egyesület

 

Tisztújító közgyűlés

Augusztus 28-án a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium atlétikai csarnokában tartotta tisztújító közgyűlését a Tolna Megyei Diáksport Tanács, melyen 44 iskola 76 testnevelője jelent meg. Az elnökség beszámolójának elfogadása után először a szervezet 2017-évi mérlegéről szóló jelentést erősítette meg a közgyűlés, majd a felügyelő bizottság beszámolójának elfogadása következett. A napirendben a tisztújítás következett, melynek eredménye a következő négy évre:
- Elnök: Kozmann György            Titkár: Földesi Gyula
- Elnökségi tagok: Kilián Zsolt, Poór József, Zalakovics Gábor, Pittinoné Kutas Erika, Balaskó László, Völgyi István, Deák István, Klem Zsolt, Scherer Tamás, Scheidler Géza
Felügyelő bizottság elnöke: Dárdai Ferenc, tagjai Schafer István, Huszárikné Böröcz Zsófia

Meghívó


Tolna Megyei Diáksport Tanács,
(7100 Szekszárd, Szent István tér 11-13.)

közgyűlésére

Tisztelt egyesületi tag, Tisztelt szavazásra jogosult!

Szeretettel meghívom Önt a Tolna Megyei Diáksport Tanács (továbbiakban DST) közgyűlésére, melyet a testnevelő tanárok tanév-előkészítő értekezlete keretén belül tartunk. A közgyűlésen valamennyi iskolai diáksport szervezet 1 fő felnőtt küldöttel képviselteti magát.

Ideje: 2018. augusztus 28. 9.00 / regisztráció: 8.30 tól -8.50-ig /
helyszíne: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Atlétikai Csarnoka

A közgyűlés napirendi pontjai:

  1. a DST éves beszámolójának - ezen belül az elnökségnek a DST vagyoni helyzetéről szóló jelentésének -, felügyelőbizottsági beszámolójának megerősítése
  2. A Tolna Megyei Diáksport Tanács tisztségviselőinek megválasztása (elnök, titkár, 10 fő elnökség tag, felügyelő bizottság tagjai /3 fő/, fegyelmi biztos)
  3. Alapszabály módosítása (hatályos jogszabályoknak megfelelés érdekében)
  4. Egyebek

 

A Tolna Megyei Diáksport Tanács Alapszabályának 11.§ 4.b./ pontja értelmében amennyiben a közgyűlés a fenti időpontban nem határozatképes, ugyanezen a napon, a fent megjelölt helyszínen 30 perccel később, 9.30 -kor megismételt közgyűlés megtartására kerül sor, a fenti napirendi pontokkal. Felhívom a figyelmét, hogy ilyen esetben a közgyűlés ugyanazon napirenddel a megjelentek számától függetlenül határozatképes.
A közgyűlés után a résztvevők a 2018-2019-es tanév diákolimpiai versenyrendszerének változásairól kapnak információt

Részvételében bízva, tisztelettel:                         Földesi Gyula titkár

Szekszárd, 2018. 08. 10.

Mellékletek:
- Beszámoló a Tolna Megyei Diáksport Tanács tevékenységéről
- A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített
éves beszámolója és közhasznúsági melléklete
2017. év

 

Tanév-előkészítő értekezlet, közgyűlés

Tájékoztatjuk a kedves kollégákat, hogy a testnevelő tanárok tanév-előkészítő értekezletére- illetve a Tolna Megyei Diáksport Tanács tisztújító közgyűlésére- 2018. augusztus 28-án kedden, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban kerül sor. Tervezett kezdési időpont 8.30. A részletes program később kerül kiküldésre.

Galambos János tanár úr nyugdíjas lett

Meghitt ünnepségre került sor július 3-án Szekszárdon, a Garay János Általános Iskolában. A tanár úr 1990-ben Nagyváradról érkezett az akkori "Zrínyibe" , a testnevelés tanítás mellett megszámlálhatatlan sítábor, labdarúgó sportsiker- hazai és Párizsi Nemzetközi tornákon szerzett - fűződik nevéhez. Több évtizedes munkájának szerves része volt az úszásoktatás is. Az ünnepség hangulata egyértelműen sugározta, hogy Galambos János tanár úr a tantestület különösen megbecsült tagja volt, és a kollégákkal való, jövőbeni kapcsolataiban is az marad.

Magyarország jó tanulója- jó sportolója

A napokban Budapesten, az Agrárminisztériumban kerültek átadásra a Magyarország jó tanulója-jó sportolója 2017-es pályázat nyertesei, igazolva, hogy a tanulás és sport jól megférnek egymás mellett. A díjazottak között három Tolna megyei sportolót üdvözölhettünk, ők:
- Kőszegi Lilla Zsanna   (úszás )      Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár
- Andi Péter                 ( atlétika )   Baka István Általános Iskola Szekszárd
- Döbrösy Álmos          (cselgáncs )  Baka István Általános Iskola Szekszárd
A sportolóknak és felkészítőiknek gratulálunk!


 

MDSZ-küldöttgyűlés

Május 31-én Budapesten, a Danubius Hotel Arénában tartotta évi küldöttgyűlését a Magyar Diáksport Szövetség. A küldöttek egyhangú szavazással fogadták el a szervezet tevékenységéről szóló elnöki beszámolót, az MDSZ-2017-évi egyszerűsített mérlegét, valamint a felügyelő bizottság jelentését. Ezt követően a "Diáksportért" országos kitüntetések kerültek átadásra, mely elismerésben Tolna megyéből Völgyi István tanár úr, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium testnevelő tanára, a Tolna Megyei Diáksport Tanács elnökségi tagja részesült. A tanár úr a Bonyhád város-városkörnyéki diáksport-bizottság vezetőjeként mintaszerűen koordinálja a terület diáksportját, emellett komoly segítséget nyújt a megyei atlétikai diákolimpiák szervezésében is.

 

2016-2017-tanévi diákolimpia eredményességi
díjátadó az MDSZ-nél


2018. január 11-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián tartotta díjátadó ünnepségét a Magyar Diáksport Szövetség. A rendezvényen kerültek díjazásra az elmúlt tanév legeredményesebb testnevelői, Tolna megyéből Deák István tanár úr, az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola pedagógusa. Az iskola a legeredményesebb "kistelepülés" volt Tolna megyében a diákolimpiai versenyrendszerben, emellett azzal a kiemelkedő eredménnyel is büszkélkedhet, hogy a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia III-IV. korcsoportos országos döntőjében- megvédve előző évi elsőségét- ismét országos diákolimpiai bajnoki címet szerzett. Az ünnepségnek volt még Tolna megyei vonatkozása: a Szakcsi Általános Iskola Kocsolai Tagintézménye, a kis iskolák diákolimpiája, leány kézilabdában szerzett országos ezüstérmével, a kis iskolák eredményességi rangsorában- megosztva - a harmadik helyen végzett. Az elismerésekhez tisztelettel gratulálunk!

 

Diáksportolók díjazása


A képre kattintva megnézhetők a díjátadón készült fényképek!

December 12-én ismét együtt ünnepelt Tolna megye diáksport-társadalma. A Garay János Gimnázium dísztermében megtartott rendezvényen 18 sportág 199 sportolóját díjazta a Tolna Megyei Diáksport Tanács. Azokat, akik a 2016-2017-évi diákolimpiák országos döntőiben érmes helyeken végeztek. A sportolókat Fehérvári Tamás úr, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, kiemelve azt, hogy a sportolók tevékenysége mindig is követendő minta a többiek számára. A Magyar Diáksport Szövetség nevében Rádics Balázs úr, a szervezet ügyvezető igazgatója köszönte meg a testnevelők, edzők, szülök segítségét abban, hogy egy egészségesebb generáció "felépítésében" közreműködnek.

 

Diákolimpiai versenyek dokumentálása

A Magyar Diáksport Szövetség és a Tolna Megyei Diáksport Tanács megállapodást kötött a 2016-2017-évi diákolimpia alapszintű és megyei versenyeinek lebonyolítása tárgyában. A Magyar Diáksport Szövetség sportáganként szabott támogatást nyújt a megyei szervezetek számára. Ennek feltétele a versenyek megfelelő szintű dokumentálása, amely jelenti a rendezvényről beszámoló lap kitöltését, jegyzőkönyveket, valamint az eseményen készült 3 fotó elektronikus úton való megküldését. Ebben a munkában segítségünkre van az MDSZ- Dél-Dunántúli Regionális Irodája, ezért kérjük,hogy a beszámolót, a jegyzőkönyveket és a fotókat elektronikus úton közvetlenül számukra ablonczy.orsolya@mdsz.hu küldjék a kollégák. A fotók esetében lényeges a verseny helyszínének és idejének megadása.Fontos: minden versenyről rendelkeznünk kell a felsoroltakkal, hiszen ez feltétel az anyagi támogatás vonatkozásában. Kérjük a testnevelő kollégákat, hogy segítsék a diáksport-bizottságok elnökeinek ez irányú munkáját!

 

vissza a lap tetejére