"Tanévnyitó" Dombóváron

A Dombóvári DSB testnevelői 2019. szeptember 6-án találkoztak a József Attila Általános Iskolában. Évek óta hagyomány, hogy minden tanévben legalább 1 alkalommal a nyugdíjas kollégákkal együtt időt szakítanak egymásra."Nem szabad hagynunk, hogy kicsússzon az idő a kezünk közül anélkül, hogy elég időt töltenénk azokkal, akik igazán számítanak és közel állnak a szívünkhöz."

Országos Testnevelésügyi Konferencia Bonyhádon


"Szabályozás-követelmény-értékelés a mindennapos testnevelésben és a gyógytestnevelésben" címmel országos konferenciára kerül sor a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban. Ideje: 2019. szeptember 20-21.  Részletes program a mellékletben található. Részvételi díj: 6000 ft /fő, melyet a Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete a jelentkezés sorrendjében átvállal. További információ - 20-824-6991 és jelentkezés  Scheidler Géza tanár úrnál írásban - schgesa@gmail.com- szeptember 16-áig. A rendezők valamennyi testnevelő kollégát tisztelettel hívnak és várnak!

 

Pontrangsor 2018-2019

 

Testnevelők tanév-előkészítő értekezlete

64 testnevelő kolléga részvételével indult a 2019-2020-as tanév előkészítése. Az iskolák képviselői - a kiadott program mellett- megkapták az új tanév diákolimpiai versenykiírását. A résztvevők információkat hallhattak a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Európai Diáksport Napról, (szeptember 27. péntek) valamint a "DOVE Önbizalom Programról." A Tolna Megyei Diáksport Tanács elnökségi tagságát érintő személyi kérdésben nem született döntés, mivel a nyugdíjba vonuló Zalakovics Gábor tanár úr feladataira nem volt "jelentkező"...

Érmek Debrecenből

Debrecenben került megrendezésre a kis iskolák sportversenye diákolimpia országos döntője, ahol 4 Tolna megyei érem született: a várdombi Kiss Kata Ramóna egyéni összetettben, illetve 600 méteren is a dobogó legfelső fokára állhatott. A kaposszekcsői Esküdt Luca 800 méteren utasított mindenkit maga mögé. A Dombóvár- városkörnyék egy másik érmet is szállított, a kocsolai leány kézilabda csapat - immár ötödször- bronzéremmel zárta az országos döntőt. A sportolóknak és felkészítőiknek köszönjük, hogy a tanév utolsó diákolimpiai versenyén eredményesen képviselték Tolna megyét!

Elnökségi ülés

Június 25-én tartotta elnökségi ülését a Tolna Megyei Diáksport Tanács. A diáksport-bizottságok által szervezett alapszintű versenyek tanév végi adminisztrációja szerepelt a napirenden. Örömmel mondhatjuk, hogy a DSB- elnökök teljesítették a Magyar Diáksport Szövetség Országos Központja által támasztott követelményeket. A jövőt illetően komoly fejtörést okoz a leköszönő Zalakovics Gábor tanár úr utódjának "meglelése", hiszen a versenyszervezési feladatok mellett folyamatos informatikai tevékenységet is igényel ez a funkció. E személyi kérdésben az augusztus végi,Bonyhádra tervezett tanév-előkészítő értekezlet fog döntést hozni. Az elnökség nevében jó pihenést kívánunk a kollégáknak a nyári szünetre!


Pincehely

Idén elsősorban a fiatal generációhoz tartozó kollégák- Tevel, Tengelic, Kölesd, József Attila Dombóvár, Gyönk - jelenlétének köszönhetően igencsak dinamikusra sikeredett a pincehelyi kirándulás. A megszokottól hosszabb és hangulatosabb borkóstoló után már nem volt kérdés: a hazaindulás a pénteki napra fog átcsúszni. Bán Tamás igazgató úr jóvoltából olyan hangulati elemekkel szembesültünk, melyekre biztosan sokáig fogunk emlékezni. A visszaút sem volt unalmas, a Belecska-Keszőhidegkút térségének vadasparkja - 24 szarvast láttunk közelről - egyedi élményt nyújtott azon utasok számára, akik érzékelték a külvilág történéseit.

Kosárlabda bronz Békésből

A hét végén Békés megye volt rendezője a III. korcsoportos összevont labdajátékok diákolimpiai döntőjének, ahol a PTE Gyakorló Szekszárd leány kosárlabda csapata bronzéremmel zárt a mezőberényi fináléban, fiú csapatunk - a nagyon jó erőket felvonultató Bezerédj Általános Iskola Paks- is eljutott a "bronzos mérkőzésig", de ott alulmaradt zalaegerszegi ellenfelével szemben, így negyedik helyen zárt. A bonyhádi labdarúgóinknak nem a kiemelkedő eredményről marad emlékezetes a békési kirándulás, mivel 19 helyen végeztek. A mérkőzések részletes beszámolójáról itt olvashattok!


MDSZ-  Küldöttgyűlés

Május 30-án Budapesten, a Magyar Sport Házában tartotta évi küldöttgyűlését a Magyar Diáksport Szövetség. Ezen a fórumon kerültek átadásra a "Diáksportért" országos elismerések is. A Tolna Megyei Diáksport Tanács felterjesztése alapján a Tolna megyei díjazott Szabó Bakos Béla tanár úr, a Tamási Würtz Ádám Általános Iskola közelmúltban nyugdíjba vonuló testnevelő tanára lett. Köszönjük a tanár úr több évtizedes, lelkiismeretes munkáját, hosszú, egészségben eltöltött nyugdíjas éveket kívánunk!


PTE Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola: ezüstérem

A 2018-2019-es tanév utolsó, Tolna megyében rendezett diákolimpiai versenyére május 28-án, a Szekszárdi Gyakorlóiskola tornatermében került sor. A IV. korcsoportos leány kosárlabda diákolimpia országos elődöntőjét a PTE Pécsi Gyakorló Iskolája nyerte, második helyen a házigazda PTE Illyés Gyula Gyakorlóiskola Szekszárd, a harmadik helyen pedig az Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola végzett.

 

Diákolimpia országos
elődöntők Tolna megyében

Május 10-én kettő országos elődöntőt rendeztünk: Szekszárdon kézilabdát a III. korcsoportos leányok részére, ahol a Baka István Általános Iskola ezüstérmet szerzett. Pakson az ASE-Csarnok volt a helyszíne a III. korcsoportos fiú kosarasok mérkőzéseinek, ahol "népünnepélyhez" hasonló hangulat mellett, a Paksi Bezerédj Általános Iskola meggyőző fölénnyel jutott a Békés megyében rendezendő országos döntőbe. Lesz leány csapatunk is ezen a megmérettetésen, hiszen a PTE Gyakorlóiskola csapata  a Dunakeszin rendezett elődöntőn mindkét ellenfelét 40-es különbséggel győzte le, így az iskola történetében először jutott országos döntőbe kosárlabda sportágban. A Dunakeszi mérkőzések beszámolóját itt olvashatjátok!


 

Dombóvári ezüstérem Tatáról

Március 23-24-én Tatán került megrendezésre a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia országos döntője, ahol Tolna megye három csapattal képviseltette magát. A középiskolai korosztályban a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium ezüstérmet szerzett, míg a III-IV. korcsoportban a Perczel Mór Általános Iskola Őcsény minimális különbséggel szorult le a dobogóról, ugyanitt a Dombóvári Illyés 5. helyen zárt. Örülünk, hogy iskoláink az ország legjobbjai között végeztek ebben a tanévben is!Díjátadó 2018

ni.

A Tolna Megyei Diáksport Tanács a 2017/2018-évi országos diákolimpiákon 1-3. helyezést elért sportolók nagyszerű teljesítményét ünnepélyes keretek között ismerte el 2018. december 11.-én a Garay János Gimnázium Dísztermében. Az eseményen készült fotók a képre kattintva megnézhetők!

 

Tisztújító közgyűlés

Augusztus 28-án a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium atlétikai csarnokában tartotta tisztújító közgyűlését a Tolna Megyei Diáksport Tanács, melyen 44 iskola 76 testnevelője jelent meg. Az elnökség beszámolójának elfogadása után először a szervezet 2017-évi mérlegéről szóló jelentést erősítette meg a közgyűlés, majd a felügyelő bizottság beszámolójának elfogadása következett. A napirendben a tisztújítás következett, melynek eredménye a következő négy évre:
- Elnök: Kozmann György            Titkár: Földesi Gyula
- Elnökségi tagok: Kilián Zsolt, Poór József, Zalakovics Gábor, Pittinoné Kutas Erika, Balaskó László, Völgyi István, Deák István, Klem Zsolt, Scherer Tamás, Scheidler Géza
Felügyelő bizottság elnöke: Dárdai Ferenc, tagjai Schafer István, Huszárikné Böröcz Zsófia

 

vissza a lap tetejére